Keystone logo

8 Master Opleidingen in Natuurwetenschappen Natuurkunde Kernfysica 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Natuurwetenschappen
  • Natuurkunde
  • Kernfysica
Vakgebieden
  • Natuurwetenschappen (8)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Natuurwetenschappen Natuurkunde Kernfysica

Na het voltooien van een undergraduate opleiding, is het gebruikelijk voor studenten om een ​​master's degree na te streven. Dit type afgestudeerd onderwijs leidt doorgaans afgestudeerden op voor specifieke loopbaangebieden.

Sommige ambitieuze studenten vragen zich misschien af ​​wat een Master in Nuclear Physics is. Een master's degree in nucleaire fysica richt zich meestal op onderzoek in het veld en het verkrijgen van inzicht in technologie en veiligheid. Cursussen van studie en onderzoek kunnen de onderwerpen omvatten van zeldzame isotopen, zeldzame reacties, kernsplijting en levensduren van nucleaire stoffen. Dergelijke programma's zouden moeten leiden tot meer begrip van bredere thema's zoals hoe de elementen in het universum voor het eerst werden gevormd.

Na het behalen van een masterdiploma in kernfysica hebben studenten meestal een aantal praktische vaardigheden opgedaan, waaronder het vermogen om gegevens te analyseren en conclusies te trekken. Bovendien moeten studenten veilig tools en technologie kunnen gebruiken om nucleaire processen beter te begrijpen en laboratoriumonderzoek in het veld uit te voeren.

Een master in nucleaire fysica kan twee jaar duren, afhankelijk van het feit of de cursus volledig of in deeltijd is voltooid. Beide opties zijn meestal beschikbaar voor studenten die hun eigen schema willen kiezen en die de totale kosten van het behalen van de graad kunnen beïnvloeden.

Een paar loopbanen die kunnen voortvloeien uit een Master of Nuclear Physics omvatten werken als een nucleair ingenieur, een nucleair fysicus, of een medische nucleaire fysicus. Nucleaire ingenieurs doen meestal onderzoek in laboratoria en kunnen op locatie werken in energiecentrales, in de industrie, in de lucht- en ruimtevaartindustrie of met het leger. Kernfysici daarentegen doen doorgaans meer theoretisch werk in laboratoria. Hun werk kan zich concentreren op gebieden zoals het gebruik van kernenergie in communicatie, gezondheidszorg, elektronica of ruimtevaart. Medische kernfysici zijn gespecialiseerd in de medische implicaties van kernenergie voor de behandeling en opsporing van ziekten en kwalen.

Masteropleidingen in kernfysica worden aangeboden in verschillende landen over de hele wereld. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.