Keystone logo

6 Master Opleidingen in Geesteswetenschappen Studies Geschiedenis Historische onderzoeksmethoden 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Geesteswetenschappen Studies
  • Geschiedenis
  • Historische onderzoeksmethoden
Vakgebieden
  • Geesteswetenschappen Studies (6)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Geesteswetenschappen Studies Geschiedenis Historische onderzoeksmethoden

Studenten krijgen meestal een masterdiploma nadat ze een gespecialiseerde reeks cursussen hebben voltooid. Master's degree zijn postdoctorale graden en vaak dienen als voorwaarden voor doctorale programma's.

Wat is een master in historische onderzoeksmethoden? Dit type opleiding heeft tot doel de onderzoeksvaardigheden van studenten en het begrip van onderzoeksontwerp te ontwikkelen. Programma's omvatten meestal een breed scala aan historische onderwerpen die studenten onderzoeken door middel van onderzoek, zoals koloniale verovering en sociale verandering, overheid en politiek, slavernij, cultuur en samenleving, en historische perspectieven op geslacht. Programma's zijn vaak gestructureerd om studenten in staat te stellen zich te specialiseren in een specifiek onderzoeksgebied, zoals Afrika, Azië, het Midden-Oosten, onder anderen. Ze culmineren vaak met een proefschrift. Veel programma's kunnen in slechts twee jaar worden voltooid.

Afgestudeerden die een master in historische onderzoeksmethoden behalen, kunnen een verdiepte intellectuele nieuwsgierigheid ontwikkelen die kan worden gebruikt in toekomstige carrière of academische onderneming. Studenten kunnen ook onberispelijke kritisch denkende en organisatorische vaardigheden ontwikkelen die de levensvatbaarheid van onderzoeksprojecten verbeteren.

Verschillende factoren kunnen bijdragen aan de kosten van inschrijving voor een masteropleiding, zoals de programmaduur en instellingskosten. Direct contact opnemen met elke school is vaak de beste manier om duidelijke kosteninformatie te ontdekken.

Het behalen van een Master in historische onderzoeksmethoden kan carrièremogelijkheden creëren zowel binnen als buiten de traditionele academische instellingen. Afgestudeerden kunnen werk vinden in academische instellingen als docenten, professoren en afdelingsdirecteuren. Studenten kunnen ook gekwalificeerd zijn om posities in te vullen als uitgevers, archivarissen, mediaspecialisten, marketingdirecteuren, museumsite-managers en parkwachters. In wezen kan elk beroep dat onderzoeksvaardigheden en effectieve communicatie waardeert, geschikt zijn voor diegenen die deze master hebben behaald.

Een Master of Historical Research Methodologies-programma is te vinden over de hele wereld in universiteiten en hogescholen. Sommige instellingen hebben zelfs online-graadmogelijkheden. Ga voor meer informatie naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.