Keystone logo

12 Master Opleidingen in Sociale Wetenschappen Maatschappelijk Werk Maatschappelijke dienstverlening 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Sociale Wetenschappen
  • Maatschappelijk Werk
  • Maatschappelijke dienstverlening
Vakgebieden
  • Sociale Wetenschappen (12)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Sociale Wetenschappen Maatschappelijk Werk Maatschappelijke dienstverlening

Studenten kunnen hun carrièrepotentieel uitbreiden met een masterdiploma. De intensieve studie van een bepaald vakgebied kan afgestudeerden het extra voordeel geven op de werkplek. Een master's degree is ook meestal een noodzakelijke opstap voor degenen die een doctoraal of een bepaald vakgebied nastreven.

Wat is een master in community-service? Het programma leert over het algemeen menselijk gedrag, sociale rechtvaardigheid en analyse van sociaal beleid. Studenten kunnen onderzoek doen naar mondiale gezondheidskwesties, milieurecht, gemeenschapsontwikkeling, inheemse rechten en sociaal werk. Vrijwilligerswerkmogelijkheden kunnen beschikbaar zijn voor studenten om hun kennis en vaardigheden uit te breiden. Natuurlijk werk kan leunen in de richting van meer humanitair werk of sociaal werk, afhankelijk van de belangen van de student en het programma. De meeste studenten maken de programma's af in een tot twee jaar studie.

Een programma voor een gemeenschapsdienst kan nuttige vaardigheden aanscherpen. Onderzoeksvaardigheden en effectieve leiderschapstechnieken kunnen de gemeenschap en de student ten goede komen in zijn of haar werk. Het vermogen om met individuele verschillen om te gaan, kan zowel de functie van de werkplek als de interpersoonlijke relaties ten goede komen.

De kosten van een masterdiploma verschillen tussen instellingen. Voordat je je committeert aan een programma, onderzoek je de instelling, het studiepakket en de kosten. De belading, locatie en andere factoren kunnen de kosten beïnvloeden.

Een Master in Community Service kan studenten voorbereiden op functies die werken als community-ontwikkelaars, non-profit directeuren en overheidsanalisten. Posities in sociaal werk zijn mogelijk zowel nationaal als internationaal beschikbaar, omdat het een groeiend veld is dat gekwalificeerde personen nodig heeft. Afgestudeerden hebben gewerkt in buitenlandse diensten, diplomatieke diensten en het bedrijfsleven. Het medische veld biedt potentiële kansen op werk, zoals wellness-programmamanager en outreach-directeur. Studenten kunnen het diploma ook gebruiken om over te schakelen naar management- en leiderschapsrollen.

Bij opleidingen voor gemeenschapsvoorzieningen is vaak een praktische onderdompeling vereist. Studenten kunnen kiezen uit kansen over de hele wereld of flexibele online cursussen. Begin met het zoeken naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.