Keystone logo

57 Master Opleidingen in Rechtenstudies Stafrechtelijke Procedure Forensische Wetenschappen 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Rechtenstudies
  • Stafrechtelijke Procedure
  • Forensische Wetenschappen
Vakgebieden
  • Rechtenstudies (57)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Rechtenstudies Stafrechtelijke Procedure Forensische Wetenschappen

Aangeboden aan studenten met een undergraduate-diploma, master's degree programma's zijn zowel op afstand als in vele landen over de hele wereld beschikbaar. Afhankelijk van de instelling kan een masterdiploma een stage of scriptie vereisen tijdens het laatste studiejaar of de academische termijn van de student.

Wat is een Master in Forensic Science en wat zijn de typische leerresultaten ervan? Forensische wetenschap omvat de studie van geavanceerde onderwerpen in de criminologie, milieu-forensische geneeskunde, toxicologie, geneesmiddelenchemie en andere verwante gebieden. Deze programma's combineren meestal praktische laboratoriumervaring met theoretische wetenschap, en bieden een rijke achtergrond in chemie, biologie en milieustudies als ze betrekking hebben op dit spannende vakgebied. Specialisaties die naast deze graad worden aangeboden, zijn onder meer serologie, forensische farmacologie, forensische toxicologie en digitale forensische geneeskunde.

Gediplomeerden in de forensische wetenschap verbeteren meestal hun aandacht voor detail en ontwikkelen het vermogen om een ​​grote verscheidenheid aan materialen te analyseren en concrete informatie te produceren. Ze kunnen ook de expertise opdoen die nodig is om te getuigen in gerechtshoven. Deze activa positioneren afgestudeerden als voorlopers in de forensische wetenschap en kunnen hen in staat stellen om een ​​lange, succesvolle loopbaan te ontwikkelen.

Geen twee programma's hebben hetzelfde curriculum of schema. Onder andere moet een student de tijd en budgetvereisten van een programma onderzoeken om ervoor te zorgen dat het zijn of haar doelen bereikt.

Forensics is een spannend veld en expertise binnen het kan het pad naar vele industrieën openen. Hoewel het meest bekend is om te werken in combinatie met wetshandhaving, zijn forensische wetenschappers ook essentiële pijlers op het gebied van genetica, klinische laboratoria en onderwijs. Afgestudeerden kunnen werk vinden als toxicologen, analytisch chemici, laboranten, en natuurlijk als forensische wetenschappers. Deze graad kan ook worden gebruikt ter aanvulling van de kwalificaties voor een loopbaan in het hoger onderwijs en ander werk binnen het strafrecht.

Het voltooien van een Master in Forensic Science kan een tot vier jaar duren en kan betrekking hebben op lokale universitaire cursussen of online cursussen. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.