Keystone logo

3 Master Opleidingen in Natuurwetenschappen Scheikunde Forensische scheikunde 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Natuurwetenschappen
  • Scheikunde
  • Forensische scheikunde
Vakgebieden
  • Natuurwetenschappen (3)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Master Opleidingen in Natuurwetenschappen Scheikunde Forensische scheikunde

Na een bachelordiploma kan een masteropleiding studenten hun opleiding en vaardigheden op hun vakgebied verfijnen. Gevorderd academisch en praktisch werk, maar ook een meer specifieke focus, kunnen studenten voorzien van wat ze nodig hebben voor een hogere carrière.

Wat is een master in de forensische chemie? Dit programma leidt studenten op in laboratoriummethodieken voor het onderzoeken en reconstrueren van plaats delict met behulp van chemische analyse. Het standaard curriculum bouwt voort op de achtergrond van studenten in de chemie en past deze toe op het evalueren van bewijsmateriaal, met behulp van instrumenten van onderzoekskwaliteit en laboratoriumapparatuur. Studenten kunnen zich richten op specifieke onderwerpen, zoals sporenmateriaal zoals bodem of glas, biologie of toxicologie, met aanvullende cursussen die verband houden met die focus.

Door een Master in forensische chemie te behalen, kunnen studenten analytische en probleemoplossende vaardigheden aanleren die door hun leven waardevol worden. Ze kunnen ook hun vaardigheden opbouwen in mondelinge communicatie en technisch schrijven, beide nodig om de bevindingen in het laboratorium over te brengen.

De kosten van het volgen van een Master in Forensic Chemistry zijn afhankelijk van de instelling die het programma aanbiedt, dus studenten moeten ervoor zorgen informatie te vinden over de betreffende school en het verwachte collegegeld. Doorgaans kan een voltijdstudent het programma in één jaar afronden.

De expertise verzameld door een Master in Forensic Chemistry en de erkenning van het diploma zelf maken studenten waardevolle kandidaten in analytische chemicus posities zowel binnen als zonder forensische wetenschap. Afgestudeerden kunnen van het werken als labassistenten naar het aannemen van eigen gevallen gaan of zelfs optreden als directeur van een misdaadlab, toezicht houden op andere technici, casusbeoordelingen uitvoeren en het lab beheren. Andere afgestudeerden zoeken in plaats daarvan werk in de academische wereld of in de rechten.

Een Master in Forensic Chemistry kan worden verkregen bij een van de vele scholen over de hele wereld. Voor studenten die ver van een school wonen of een flexibel schema zoeken, zijn online programma's een waardevolle optie. Ga voor meer informatie naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.