Keystone logo

1 Master Opleidingen in Podiumkunsten Filmstudies Filmtheorie 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Podiumkunsten
  • Filmstudies
  • Filmtheorie
Vakgebieden
  • Podiumkunsten (1)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Master Opleidingen in Podiumkunsten Filmstudies Filmtheorie

Wat is filmtheorie studeren?
Filmtheorie bestudeert de geschiedenis, theorie en kritiek van cinema. Je leert hoe je verschillende aspecten van cinema kunt beschrijven en evalueren door middel van verschillende benaderingen, waaronder filosofie, marxisme, psychoanalyse, ras of geslacht. Het kan ons helpen de films die we bekijken beter te waarderen en de boodschappen te begrijpen die ze proberen over te brengen.

Wat kan ik doen met een diploma Filmtheorie?
Er zijn veel verschillende carrièrepaden die je kunt volgen met een diploma in filmtheorie. Je zou kunnen werken als filmcriticus, filmprogrammeur of filmhistoricus. Je zou ook kunnen werken op het gebied van filmeducatie, waarbij je anderen leert over de kunst en geschiedenis van de cinema. Of u kunt uw kennis van filmtheorie gebruiken om een carrière in het maken van films na te streven. Welk pad je ook kiest, een diploma in filmtheorie geeft je het kritische denkvermogen en de analytische vaardigheden die je nodig hebt om te slagen.

Verschillende soorten filmtheorie-graden
Het niveau van graden filmtheorie kan variëren, afhankelijk van de instelling en het programma. Een bachelordiploma in filmtheorie kan vereist zijn voor sommige banen op instapniveau in de industrie, maar een masterdiploma of doctoraat kan nodig zijn voor geavanceerde functies. Veel universiteiten bieden filmtheorie aan als onderdeel van een groter leerplan geesteswetenschappen of kunst. Filmtheoretici kunnen ook andere aspecten van film bestuderen, zoals geschiedenis, kritiek en productie.

Wat ga ik studeren tijdens mijn opleiding Filmtheorie?
Je bestudeert een verscheidenheid aan onderwerpen die verband houden met filmtheorie, waaronder de geschiedenis en evolutie van film, verschillende filmgenres en het analyseren en interpreteren van films. Je bestudeert kritische benaderingen van filmtheorie, zoals feministische filmtheorie, marxistische filmtheorie en psychoanalyse. Daarnaast krijg je de kans om specifieke films uit te diepen en de geleerde theorieën toe te passen op je eigen analyse van deze films.

Een masters wordt verdiend na studenten voltooien een undergraduate degree programma. Om een ​​masters te krijgen, moet u meestal 12-18 college cursussen die vaak om het invullen van uitgebreide tests en / of een scriptie te voltooien.