Keystone logo

83 Master Opleidingen in Podiumkunsten Filmstudies Filmproductie 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Podiumkunsten
  • Filmstudies
  • Filmproductie
Vakgebieden
  • Podiumkunsten (83)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Podiumkunsten Filmstudies Filmproductie

Een master's degree is het eerste niveau van graduate onderwijs na het voltooien van een undergraduate bachelor's degree. Het biedt verder onderzoek naar een academisch onderwerp van belang of training en opleiding in het nastreven van een bepaalde professionele carrière.

Wat is een meester in filmmaken? Deze graad is voor aspirant-filmmakers die willen leren om films te maken. Er zijn meestal verschillende leertrajecten beschikbaar voor studenten, zoals scriptschrijven, regisseren, bewerken, produceren, cinematografie, documentaires en geluidsopname en -ontwerp. Onderzoek kan worden gecombineerd met toegepaste training in gebruik van studio- of repetitieruimte, camera-, geluids- en verlichtingsapparatuur, geluids- en bewerkingsreeksen en verschillende media. Andere mogelijke cursussen kunnen betrekking hebben op schermverhalen, visuele verhalen, politiek, sociaal activisme, de media-industrie en mediawetgeving en ethiek.

Studenten in Master in Filmmaking-programma's kunnen eerst en vooral leren samenwerken, omdat filmmaken vaak een teamnajuit is. Onderzoeksvaardigheden zijn doorgaans ook verfijnd, evenals projectbeheer en interpersoonlijke communicatievaardigheden, die van toepassing zijn op alle werkgebieden.

Programmakosten variëren voor een Master in Filmmaking, afhankelijk van de onderwijsinstelling, het land waar deze is gevestigd en de lengte van het programma. Studenten kunnen verwachten dat ze minimaal één tot drie jaar nodig hebben om het diploma te behalen.

Carrièremogelijkheden voor Master in filmmaken afgestudeerden kunnen regisseur, producent, cameraman, scenarioschrijver of redacteur in de film- en televisie-industrie. Er bestaan ​​andere filmproductierollen, zoals geluidsontwerper, productieontwerper of ontwerper van visuele effecten. Afgestudeerden kunnen streven naar onafhankelijk filmmaken of zoeken naar kansen binnen grote omroep- of filmproductiebedrijven. Carrières in filmarchieven, distributie of curatie zijn extra opties.

Master in Filmmaking-programma's zijn beschikbaar op universitaire campussen en in online programma's wereldwijd. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.