Keystone logo

72 Master Opleidingen in Onderwijskunde Educatieve Psychologie 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Onderwijskunde
  • Educatieve Psychologie
Vakgebieden
  • Onderwijskunde (72)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Onderwijskunde Educatieve Psychologie

Bij het volgen van een masteropleiding moeten studenten zich voorbereiden op intensieve cursussen en rigoureuze onderzoeksprojecten. De mate waarin deze programma's worden verleend, wordt over het algemeen als hoger dan undergraduate en lager dan doctorale referenties beschouwd.

De psychologie van het onderwijs is de studie van hoe mensen zich tijdens het leren gedragen en denken. Wat is een master in onderwijspsychologie? Geleerden die professionele geloofwaardigheid willen verwerven, schrijven zich vaak in voor deze programma's als een voortzetting van psychologie-undergraduate studies. Een gemeenschappelijk doel van veel masteropleidingen in de onderwijspsychologie is het geven van de nodige informatie en vaardigheden om kritieke beoordelingen van leerprocessen uit te voeren. Dit wordt bereikt door zorgvuldig onderzoek van de verschillende factoren die van invloed zijn op de verwerving van kennis door middel van lessen zoals biologie, taalverwerving en sociologie van het gezin.

Er zijn veel voordelen van het begrijpen van psychologie, maar een dieper begrip van en medeleven met anderen is een van de nuttigste in het persoonlijke en professionele leven. Met name de educatieve psychologie kan bijdragen aan het versnellen van iemands eigen leerprocessen. Bovendien is de groep enthousiaste peers die in veel masterprogramma's is aangetrokken vaak een bron van ondersteuning gedurende het leven van de afgestudeerde.

De kosten in verband met opleidingsgraden variëren van instelling tot instelling. Het is vaak het beste om rechtstreeks naar de informatie te verwijzen die door elke school wordt gepubliceerd.

Op kinderopvang worden vaak onderwijspsychologen in dienst genomen, met name die die zorgen voor programmadeelnemers met beperkte communicatiecapaciteiten. De taken van deze zorgverlenende functie kunnen het geven van feedback aan ouders, het beheren van leersessies en het ontwikkelen van activiteitenplannen omvatten. Openbare en particuliere scholen zoeken ook vaak naar afgestudeerden van onderwijs- en psychologieprogramma's om te dienen als leercoaches of leraren. Counselors kunnen studenten helpen door obstakels te identificeren en gepersonaliseerde oplossingen te ontwikkelen. Leraren met kennis van de psychologie zijn misschien goed toegerust om een ​​klaslokaal te beheren, leerstrategieën te ontwikkelen en, uiteraard, psychologie te onderwijzen aan leerlingen.

Pedagogische psychologieprogramma's zijn vaak de eerste stap naar een bevredigende toekomst. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.