Keystone logo

7 Master Opleidingen in Podiumkunsten Dans Dansstudies 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Podiumkunsten
  • Dans
  • Dansstudies
Vakgebieden
  • Podiumkunsten (7)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Podiumkunsten Dans Dansstudies

De toekomst van dansstudenten over de hele wereld ligt vaak in de handen van diegenen die bereid zijn om een ​​gevorderde graad in het onderwerp na te streven. Een Master in Dance Studies kan studenten voorzien van de kennis die ze nodig hebben om hun dansvaardigheden naar een geheel nieuw niveau te brengen.

Wat is een master in dansstudies? Dit type programma heeft de neiging zich te concentreren op geavanceerde elementen van de dans. Hoewel een bachelordiploma misschien meer op technieken is gericht, omvat een master in dansstudies ook onderzoek en analyse van dans en zijn geschiedenis. Voor veel programma's moet een scriptie worden geschreven en verdedigd, evenals verschillende onderzoeksrapporten die in de loop van de studie moeten worden voorbereid. Duur van de studie duurt meestal een tot twee jaar.

Het volgen van een masterdiploma in dansstudies kan studenten helpen een grotere waardering te krijgen voor alle elementen die betrokken zijn bij een dansproductie. Sommige programma's kunnen studenten zelfs de mogelijkheid bieden om hun dansvermogen en -kennis aan te tonen voor een groot aantal doelgroepen.

De kosten voor het behalen van een Master in Dansstudies verschillen, afhankelijk van waar studenten van plan zijn te studeren. Studenten moeten rekening houden met de kosten van kostuums, privétraining en reizen voor uitvoeringen. Om meer te weten te komen over alle kosten, moet u het programma dat u overweegt grondig onderzoeken.

Voor het grootste deel gaan afgestudeerden van een gevorderd dansprogramma door tot leraar aan de overheid of onderwijsinstellingen. Sommigen kunnen een loopbaan volgen in professionele producties of als consultant bij verschillende instanties. Sommige studenten kiezen er zelfs voor om hun masteropleiding te volgen met een doctoraat in de danswetenschap. Gevorderde studies bieden studenten voldoende kennis en aandacht om professioneel te slagen in de dansindustrie.

Studenten kunnen online cursussen aanvragen en eventueel voltooien. Mogelijk moet eerst een bachelordiploma in een gerelateerd veld worden behaald, hoewel dit niet altijd het geval is. Zoek voor meer informatie naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.