Keystone logo

5 Master Opleidingen in Technologiestudies Informatietechnologie Cryptografie 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Technologiestudies
  • Informatietechnologie
  • Cryptografie
Vakgebieden
  • Technologiestudies (5)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Technologiestudies Informatietechnologie Cryptografie

Een masterdiploma kan het carrièrepotentieel voor afstuderende studenten vergroten. Een doctoraatsopleiding en bepaalde specialiteitsposities vereisen een masteropleiding als onderdeel van de weg vooruit.

Wat is een meester in cryptografie? Studenten besteden hun tijd aan het leren van computerwetenschappen, toegepaste wiskunde en zelfs engineering. Cursussen leren wetenschappers computerarchitectuur, algoritmen, waarschijnlijkheidstheorie, Java, C, principes van asymmetrische cryptografie en meer. Studenten leren werken met beveiligingssystemen en cijfers. Fundamenten in het beheer van informatiebeveiliging, cryptografie en communicatiesystemen worden ook geleerd. Deelnemers aan het programma kiezen tussen verschillende keuzevakken voor specifieke loopbaanbelangen zodra de grondbeginselen en vereiste klassen zijn voltooid. Het programma duurt voor de meesten twee jaar.

Met de verspreiding van computers is het versleutelen van gevoelige informatie een noodzakelijke skillset voor iedereen die werkzaam is in informatietechnologie en voor het beschermen van persoonlijke informatie. In de cursus worden mondelinge en schriftelijke presentatievaardigheden en argumentatievaardigheden aangeleerd om studenten voor te bereiden op hun relaties op het werk en met cliënten.

Alvorens een beslissing te nemen over een programma, is het verstandig om de instelling en het programma grondig te onderzoeken om de totale kosten te bepalen. Soms fluctueren de kostenfactoren afhankelijk van de economie op het moment dat het programma begint.

Met een master in cryptografie kunnen afgestudeerden besluiten universitair docenten, beveiligingsadviseurs of financiële adviseurs te worden. Velen zijn in hun huidige positie op het gebied van gegevensbeveiliging de ladder opgestoken en werden cryptanalisten en cryptografen. Bijkomende potentiële functietitels omvatten data-decoder, coderingsdeskundige, signaalanalist en berichtdecoder. Veel functies vereisen een masterdiploma voor de combinatie van computerwetenschap en wiskunde die nodig is om te presteren. Het landschap van cybersecurity-banen verandert snel en biedt extra mogelijkheden voor afgestudeerden om na te streven.

Studeer je diploma thuis of in het buitenland, online of in de klas, afhankelijk van het gekozen programma. Start de zoektocht naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.