Keystone logo

27 Master Opleidingen in Geesteswetenschappen Studies Archivistiek Bibliotheekwetenschappen 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Geesteswetenschappen Studies
  • Archivistiek
  • Bibliotheekwetenschappen
Vakgebieden
  • Geesteswetenschappen Studies (27)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Geesteswetenschappen Studies Archivistiek Bibliotheekwetenschappen

Het behalen van een masterdiploma is een veel voorkomende stap voor afgestudeerden met een diploma uit een breed scala van niet-gegradueerde achtergronden. Deze graad erkent expertise in een gekozen vakgebied en is een vereiste voor sommige geavanceerde functies.

Wat is een Master in Library Science? Master in Library Science-programma's leren de basis voor informatieopslag, toegang en beheer. Studenten kunnen kiezen voor een meer traditionele focus op bibliothecarissen of een op technologie gebaseerde opleiding volgen gericht op digitale media en services. Afhankelijk van het concentratiegebied kunnen aangeboden cursussen ontwerp van informatiesystemen, interactie tussen mens en computer, catalogisering en beheer van collecties omvatten.

Studenten die een Master in Bibliotheekwetenschap volgen, leren essentiële vaardigheden zoals databasemanagement, gebruik van informatietechnologieën en best practices voor informatieservices. Deze graad maakt een uitstekende overgang van niet-gegradueerde studies naar loopbaanvoorbereiding en kan de professionele vaardigheden van een werkende professional verbeteren.

Een Master in Library Science duurt meestal twee tot drie jaar om te voltooien, hoewel veel instellingen een flexibele planning bieden voor diegenen die het langer nodig hebben. De kosten voor het behalen van een masterdiploma zijn afhankelijk van de instelling, waardoor het van vitaal belang is dat studenten rechtstreeks contact opnemen met het Admissions Office voor specifieke registratie- en inschrijfkosten.

Deze graad biedt een solide basis voor mensen die op zoek zijn naar informatie-gebaseerde carrières in zowel de private als de publieke sector. Het Bureau of Labor Statistics voorspelt dat de werktijdverwachting van bibliothecarissen zal toenemen van 2 tot 7 procent in het jaar 2024. Naast dat het bibliothecarissen worden op scholen, openbare bibliotheken, overheidsgebouwen of ziekenhuizen, kunnen afgestudeerden carrière maken als archivarissen, informatiearchitecten, collecties-curatoren, metadataspecialisten of onderzoeksbibliothecarissen.

Veel hogescholen en universiteiten over de hele wereld hebben Master in Library Science-programma's. Online studeren is een geweldige optie voor studenten die in afgelegen gebieden wonen, geen lokaal toegang hebben tot een programma of een flexibele planning nodig hebben. Ga voor meer informatie naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.