Keystone logo

6 Master Opleidingen in Sport- en bewegingsstudies Sportwetenschappen Bewegingswetenschappen 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Sport- en bewegingsstudies
  • Sportwetenschappen
  • Bewegingswetenschappen
Vakgebieden
  • Sport- en bewegingsstudies (6)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Sport- en bewegingsstudies Sportwetenschappen Bewegingswetenschappen

Bewegingswetenschap is een fascinerend vakgebied dat zich verdiept in de wereld van de menselijke lichaamsbeweging. Het onderzoekt onderwerpen als anatomie, de mechanica van beweging en zelfs sportpsychologie. Als je een passie hebt voor gezondheid en fitness, kan een graad in bewegingswetenschappen deuren openen naar carrières op gebieden als gezondheidsbevordering, fysiotherapie, coaching en persoonlijke training.

Als je Bewegingswetenschappen studeert, volg je vakken over onderwerpen als anatomie, fysiologie, kinesiologie en voeding. Je leert ook hoe je veilige en effectieve fitnessprogramma's kunt maken die zijn afgestemd op individuen of groepen. Bovendien krijgt u inzicht in zaken als motorisch leren en blessurepreventie.

Zodra je je diploma Bewegingswetenschappen hebt behaald, ben je klaar om in verschillende omgevingen te werken, zoals sportscholen en trainingsfaciliteiten, in onderzoekslaboratoria of rechtstreeks met sportteams. En als je graag wilt blijven leren, kun je een hogere opleiding volgen in vakgebieden als fysiotherapie of ergotherapie.

Dus welk carrièrepad je ook kiest na het behalen van je diploma Bewegingswetenschappen, je beschikt over de vaardigheden en kennis om mensen te helpen hun fitnessdoelen te bereiken en gezonder te leven.

Een masters wordt verdiend na studenten voltooien een undergraduate degree programma. Om een ​​masters te krijgen, moet u meestal 12-18 college cursussen die vaak om het invullen van uitgebreide tests en / of een scriptie te voltooien.