Keystone logo

22 Master Opleidingen in Natuurwetenschappen Atmosferische Wetenschappen 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Natuurwetenschappen
  • Atmosferische Wetenschappen
Vakgebieden
  • Natuurwetenschappen (22)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Natuurwetenschappen Atmosferische Wetenschappen

Het volgen van een masterdiploma is een goede optie om meer gespecialiseerde opleiding en training te ontvangen ter voorbereiding op een carrière. In sommige beroepen is een masterdiploma vereist, zelfs voor instapposities.

Bij het overwegen van wat een Master in Atmospheric Sciences is, moeten studenten bereid zijn om onderzoek te doen om de processen en de fysica van de atmosfeer te begrijpen. Studie kan zowel in het lab als in het veld plaatsvinden, waarbij wiskunde wordt gecombineerd met de natuurwetenschappen om complexe natuurlijke fenomenen te begrijpen. Atmosferische wetenschap is een groeiend veld dat meer in het publieke bewustzijn is gekomen als een maatschappelijk relevant onderwerp met belangrijke beleidsimplicaties. Subvelden en graadconcentraties kunnen meteorologie, klimatologie, oceanografie en geofysica omvatten.

Afgestudeerden met een Master in Atmospheric Sciences hebben vaak meer vaardigheden in kritische analyse, in staat om weersystemen en patronen te voorspellen. Bovendien moeten ze in staat zijn om de wetten van de fysica die de atmosferische activiteit regelen te verklaren en meteorologische instrumenten te gebruiken.

Masterprogramma's in de atmosferische wetenschappen duren meestal ongeveer twee jaar om te voltooien. Sommige cursussen kunnen op parttime basis worden aangeboden en hebben daarom meer tijd nodig om te voltooien. Programmakosten kunnen variëren afhankelijk van deze en andere factoren.

Er zijn veel verschillende loopbaantrajecten die kunnen worden gevolgd met een master in atmosferische wetenschappen, variërend van weersvoorspellers tot NASA-onderzoekers. Op het gebied van meteorologie kunnen afgestudeerden onderzoeksmeteorologen worden voor overheidsorganisaties of de particuliere sector, of werken als een weeromroep. Afgestudeerden werken mogelijk ook in klimaatstudies als analisten voor risicobeheer tegen natuurrampen of voor de ontwikkeling van alternatieve energie. Atmosferische wetenschappen kunnen ook leiden tot loopbanen in luchtkwaliteit en milieuveiligheid, in samenwerking met overheden, bedrijven of NGO's.

Atmosferische wetenschappen kunnen over de hele wereld worden nagestreefd. Studenten kunnen programma's overwegen op basis van het type weersverschijnselen of veldonderzoek waarin ze geïnteresseerd zijn.Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen

&nbsp