Keystone logo

100 Master Opleidingen in Geesteswetenschappen Studies Archivistiek 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Geesteswetenschappen Studies
  • Archivistiek
Vakgebieden
  • Geesteswetenschappen Studies (100)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Geesteswetenschappen Studies Archivistiek

Een persoon die zich aanmeldt voor master-level studies zal zich bezighouden met de gespecialiseerde studie van een professioneel loopbaanveld. Deze postgraduaatsopleiding toont een geavanceerde beheersing van het onderwerp en het duurt meestal één tot drie jaar om dit te voltooien.

Wat is een master in archival science? Dit is een geavanceerde opleiding die studenten voorbereidt op een carrièrebeheersing van documenten. Conservering, archivering en digitalisering zijn slechts enkele voorbeelden van manieren waarop een afgestudeerde professioneel kan communiceren met actuele of historische archieven, documenten, kunst, boeken en andere objecten. Een professional kan bijvoorbeeld onderwerpen als gelijkheid en mensenrechten analyseren door het beheer van culturele artefacten, terwijl het gaat om kwesties die te maken hebben met de zorg en het gebruik van de collectie.

Kennis van archivering en digitalisering is nuttig in alle beroepen, en de meeste conserveringswerkzaamheden omvatten een scherp oog voor detail.Studenten die deze vaardigheden en vaardigheden ontwikkelen, zullen waarschijnlijk leidende posities in het veld behalen.

Locatie en niveau van specificatie zijn factoren die de kosten van archiefwetenschappelijke programma's beïnvloeden bij verschillende universiteiten en onderwijsinstellingen. Onderzoek naar de functies die de gewenste uitkomst bieden, kan een student helpen het juiste programma te identificeren en tot een schatting van de financiële vereisten te komen.

Individuen die een masterdiploma behalen in archief- en archiefbeheer, museumstudies en aanverwante specialisaties binnen het vakgebied van de archiefwetenschap, kunnen posities binnen musea vinden, zoals curatie, archivering en tentoonstellingsontwerp. Een afgestudeerde kan werken als een digital asset manager, een privacy- en toegangsspecialist of een records manager voor een bedrijf, een overheidsinstelling, een zorginstelling of een universiteit.

Studenten hebben over het algemeen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een voltijdse of deeltijdse status, en online lessen zijn vaak beschikbaar voor diegenen die een flexibel schema nodig hebben of niet in staat zijn om naar de regio te verhuizen waar de gewenste universiteit zich bevindt. Om de kans te ontdekken die uw doelen bereikt, zoekt u naar uw programma hieronder en neemt u rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van uw keuze door het leadformulier in te vullen.