Keystone logo

36 Master Opleidingen in Kunststudies Animatie 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Kunststudies
  • Animatie
Vakgebieden
  • Kunststudies (36)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Kunststudies Animatie

Een masteropleiding duurt ongeveer 2-3 jaar, afhankelijk van het schema van de student. Dit is een tweejarige opleiding die meestal wordt gevolgd nadat een vierjarige bacheloropleiding is afgerond. Deze graad is vaak een goede keuze voor studenten die een hoge carrière in hun vakgebied willen hebben.

Wat is een meester in animatie? Terwijl de digitale media zich verspreiden, is een toename van geanimeerde functies wereldwijd begonnen te evolueren. Veel advertenties, films en televisieshows vertrouwen op een of andere manier op animatie. Masteropleidingen zijn over het algemeen intensiever dan bacheloropleidingen en het kan zijn dat je een portfolio moet maken of een scriptie moet schrijven voordat je deze voltooit. Onderwerpen kunnen van alles zijn, van de animatiegeschiedenis en kunstkritiek tot tekening in beweging, 3D-animatie van tekenfilmpersonages en ontwikkeling van de omgeving.

Het afronden van een masterdiploma kan helpen de communicatievaardigheden van studenten te vergroten, wat handig is bij het toepassen van berichten op hun creaties. Bovendien leren studenten kritisch denken en het vermogen om problemen snel op te lossen, wat kan leiden tot succes in een snel veranderende omgeving.

In deze tijd kan het moeilijk zijn om te voorspellen hoeveel een school kan kosten zonder het juiste onderzoek te doen. Studenten moeten begrijpen dat elke school anders geprijsd is vanwege verschillende factoren, zoals hoe lang ze aanwezig zijn en waar de school zich bevindt.

Omdat een masteropleiding afgestudeerden kan voorbereiden op experts op het gebied van animatie en hun carrière kan bevorderen, zijn er een aantal vacatures met een Master in Animation. Een persoon kan een storyboard-kunstenaar, conceptartiest of tekenontwerper worden. Deze animators komen vaak met concepten die worden gebruikt in films en tv-shows. Productie-assistenten worden ook vaak uit deze pool gekozen.

Een MA in Animatie kan op verschillende lokale hogescholen worden gevolgd. Als studenten liever geen tijd besteden aan naar de campus gaan of een drukke agenda hebben, zijn online klassen mogelijk beschikbaar voor animatie. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.