Keystone logo

5 MA Opleidingen in Mode Textiel 2024

Filters

Filters

 • MA
 • Mode
 • Textiel
Vakgebieden
 • Mode (5)
  • Terug naar hoofdcategorie
  Locaties
  Vind meer locaties
  Type graad
  Duur
  Studietempo
  Taal
  Taal
  Studieformaat

  Popular study format

  MA Opleidingen in Mode Textiel

  Een Master of Arts of MA is een gevorderde graad, meestal in de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen, in tegenstelling tot de harde wetenschappen. Vaak bouwt een MA voort op wat er is geleerd in een bacheloropleiding. Een MA kan zowel een kennisuitbreiding bieden als mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling.

  Wat is een MA in textiel? Dit is een geavanceerde graad die zich kan concentreren op het maken van textiel, of kleding die over het algemeen wordt gebruikt voor kleding, en op de geschiedenis en het culturele gebruik van textiel. Als je geïnteresseerd bent in deze graad, zou je kunnen verwachten cursussen te volgen in de constructie van textiel en hun praktische toepassingen, en de geschiedenis van textiel in heel veel culturen te onderzoeken. Coursework heeft dan de neiging om zowel de textielkunst als de antropologie van textiel aan te pakken.

  Met een MA in Textiel kun je verschillende vaardigheden ontwikkelen, zoals het vermogen om een ​​groot project in hanteerbare stukken te breken. Je kunt artistieke, hands-on vaardigheden ontwikkelen, evenals het vermogen om de menselijke ervaring diep te begrijpen en te verklaren. Deze unieke combinatie van vaardigheden kan je onderscheidend verkoopbaar maken.

  De kosten voor een MA in textiel kunnen variëren, afhankelijk van het programma dat u selecteert. Verschillende instellingen en zelfs verschillende programma's binnen instellingen kunnen variëren.

  Een MA in Textiles biedt u mogelijk een aantal carrièremogelijkheden. Het diepgaande inzicht dat je verkrijgt met deze graad, maakt je meer verkoopbaar dan andere kandidaten als modeontwerper of modethandelaar. Sommige mensen met deze graad werken ook als modemanagers. Individuen met deze graad kunnen er zelfs voor kiezen om door te gaan naar een doctoraat in textiel of een gerelateerd vakgebied.

  Hoewel er veel programma's zijn die een MA in Textiel aanbieden, is het belangrijk dat u het programma vindt dat het beste bij u en uw behoeften past. Hoewel sommige opties online beschikbaar zijn, kunt u ook programma's over de hele wereld vinden. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.