Keystone logo

4 MA Opleidingen in Journalistiek en Massacommunicatie Communicatie Strategische Communicatie 2024

Filters

Filters

  • MA
  • Journalistiek en Massacommunicatie
  • Communicatie
  • Strategische Communicatie
Vakgebieden
  • Journalistiek en Massacommunicatie (4)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

MA Opleidingen in Journalistiek en Massacommunicatie Communicatie Strategische Communicatie

In de wereld van strategische communicatie duik je in een spannend vakgebied dat je vaardigheden op het gebied van het plannen, uitvoeren en evalueren van effectieve communicatiestrategieën aanscherpt. Door te putten uit verschillende disciplines, zoals marketing, public relations, reclame en mediastudies, leer je hoe je samenhangende en gerichte boodschappen kunt maken die resoneren met een divers publiek.

Het curriculum van een opleiding strategische communicatie is breed en heeft tot doel studenten uit te rusten met een holistisch inzicht in het vakgebied. Het omvat onderwerpen als media en technologie, communicatietheorie, schrijven en redigeren, digitale marketing en campagnemanagement.

Afgestudeerden op dit gebied hebben volop carrièremogelijkheden. Als Public Relations Specialist kun je een positief imago voor klanten ontwikkelen en behouden, mediarelaties beheren en overtuigend communicatiemateriaal creëren, zoals persberichten en sociale media-inhoud. Of stap in de rol van Marketing Manager, waar u marketingstrategieën plant en uitvoert om producten of diensten te promoten via marktonderzoek, advertenties en promotiecampagnes. Andere opwindende functies zijn onder meer Advertising Manager, Social Media Manager, Communication Specialist en Content Strategist.

Ontdek onze strategische communicatieprogramma's en vind het perfecte programma voor jou.

Een MA is een master's degree toegekend aan studenten die een programma te bestuderen geesteswetenschappen of beeldende kunst vakken zoals geschiedenis, communicatie, filosofie, theologie of Engels hebben afgerond. Een Master of Arts graad vereist meestal cursussen, onderzoek en schriftelijke examens.