Keystone logo

16 MA Opleidingen in Sociale Wetenschappen Sociologie Sociale Wetenschappen 2024

Filters

Filters

  • MA
  • Sociale Wetenschappen
  • Sociologie
  • Sociale Wetenschappen
Vakgebieden
  • Sociale Wetenschappen (16)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

MA Opleidingen in Sociale Wetenschappen Sociologie Sociale Wetenschappen

Na het behalen van een bachelordiploma kunnen studenten die zich verder willen verdiepen in hun vakgebied een Master of Arts volgen. Deze graad maakt meer onderzoek en studie mogelijk in een gekozen onderwerp in de kunsten en geesteswetenschappen. Over het algemeen beschouwd als een terminale graad in de meeste beroepen, helpt de MA studenten om professionele en onderzoeksvaardigheden te verwerven. Het kan in sommige gevallen ook leiden tot een Ph.D. programma.

Veel potentiële studenten vragen zich af: "Wat is een MA in sociale wetenschappen?" In grote lijnen is sociale wetenschappen de studie van mensen in hun omgeving. Studenten kunnen zich concentreren op een geografisch gebied, een ras of een klasse van mensen, of een religieuze groep. Ze volgen over het algemeen lessen in onderwerpen als onderzoeksmethoden, organisatie en sociaal-culturele ontwikkeling. Typisch eindigen de opleidingen met een groot onderzoeksproject dat is geschreven als proefschrift.

De MA in sociale wetenschappen levert waardevolle vaardigheden op, zoals onderzoek en analytische vaardigheden, die een student in veel loopbanen ten goede kunnen komen. Het leert afgestudeerden ook om het grote geheel te begrijpen en geen samenlevingen te beoordelen met een bekrompen gezichtspunt.

Er zijn veel kosten verbonden aan een MA in sociale wetenschappen, zoals collegegeld, boeken, technologische kosten en kost en inwoning als de student op de campus verblijft. Om het juiste programma te vinden, moeten leerlingen elke school zorgvuldig vergelijken.

Afgestudeerden van een MA in Social Science-programma zijn de vraag in veel beroepen. Ze kunnen lesgeven aan universiteiten. Non-profitorganisaties en andere filantropische instellingen gebruiken vaak sociologen als onderzoeksdirecteuren of programmadirecteuren. Er zijn veel overheidsfuncties beschikbaar, zoals een facilitator van programma's waaronder sociale woningbouw en welzijn. Sociologen kunnen ook in het veld werken door gegevens en observaties voor klanten te verzamelen.

De MA in Social Science kan worden behaald bij veel verschillende instellingen, zowel lokaal als wereldwijd. Voor studenten in afgelegen gebieden zijn er ook online-opleidingen. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.