Keystone logo

5 MA Opleidingen in Duurzaamheidsstudies Sociale Duurzaamheidsstudies 2024

Filters

Filters

  • MA
  • Duurzaamheidsstudies
  • Sociale Duurzaamheidsstudies
Vakgebieden
  • Duurzaamheidsstudies (5)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

MA Opleidingen in Duurzaamheidsstudies Sociale Duurzaamheidsstudies

Het verwerven van een Master of Arts is een ambitieuze doelstelling die studenten van alle achtergronden nastreven. Het erkent de geloofwaardigheid van een lange carrière van academisch werk en certificeert expertise in een gekwalificeerd vakgebied. Een MA kan leiden naar een nieuw carrièrepad of kansen creëren in een bestaand veld.

Wat is een MA in sociale duurzaamheidstudies? Een dergelijke graad biedt studenten beheersing van onderwerpen die te maken hebben met klimaatverandering, verstedelijking en de duurzaamheidsagenda. Studenten leren ook typisch over concepten gerelateerd aan globaliserende steden en het Globale Noorden en Zuiden. Er is een breed scala aan cursussen voor studenten om uit te kiezen, en deze MA-graden bieden over het algemeen specialisaties in stadsplanning, duurzame plaatsen en vergelijkende huisvesting, allemaal met veldstudie site bezoeken.

Mensen die het programma hebben voltooid, krijgen vaak de gelegenheid om nieuwe vaardigheden op te doen, zoals spreken in het openbaar, loopbaanbeheer en vrijwilligerswerk. Al deze kenmerken kunnen afgestudeerden helpen in het dagelijks leven en geavanceerde graden maken snelle vorderingen mogelijk in zowel de publieke als de private sector.

De totale som van het volgen van een masterdiploma op dit gebied kan sterk variëren, afhankelijk van de instelling voor hoger onderwijs. Het is van cruciaal belang dat studenten onderzoeken welk programma geschikt is voor ze geld uitgeven.

Afgestudeerden die het programma afronden, kunnen terecht in verschillende beroepen, waaronder managers in het stads- en stadscentrum, infrastructuurbeheerders, stedelijke en regionale planners en analisten van het stedelijk beleid. Dit zijn carrières waar duurzaamheid voorop staat in de collectieve mindset. Stedelijke en regionale planners moeten bijvoorbeeld rekening houden met de gevolgen van stijgende zeespiegels voor de ontwikkeling in kustgebieden.

MA's op het gebied van duurzaamheid zijn verkrijgbaar bij een aantal academische instellingen over de hele wereld. Het is mogelijk om online lessen te volgen als studenten in gebieden wonen die ver weg zijn en geen toegang hebben tot reguliere onderwijsfaciliteiten. Om te beginnen, zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.