Keystone logo

49 MA Opleidingen in Sociale Wetenschappen Politicologie Politiek 2024

Filters

Filters

  • MA
  • Sociale Wetenschappen
  • Politicologie
  • Politiek
Vakgebieden
  • Sociale Wetenschappen (49)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

MA Opleidingen in Sociale Wetenschappen Politicologie Politiek

Voor geavanceerd, grondiger onderzoek naar een onderwerp dat van belang is voor de geesteswetenschappen, kiezen veel studenten ervoor om een ​​Master of Arts te behalen. Deze graad biedt diepgaande kennis, onderzoekend vermogen en de praktische toepassing van beroepsvaardigheden op de afgestudeerden. Hoewel de MA op sommige gebieden een einddiploma is, kan het ook een voorbode zijn van het behalen van een doctoraat.

Wat is een Master of Arts in Politics? Deze graad is vaak een interdisciplinaire studie die kunst, politiek, filosofie en internationale studies combineert. Het biedt studenten een kans om te leren over democratie en politieke participatie en de rol die deze spelen in een mondiale samenleving. Mogelijke cursussen kunnen betrekking hebben op alles van islamitisch denken tot mensenrechten, internationale betrekkingen, financiën en economie. Gewoonlijk moet de student een sluitstukproject voltooien aan het einde van de cursus.

Afgestudeerden die de MA in Politiek verdienen, kunnen kritische denkvaardigheden ontwikkelen die hen in staat stellen de complexiteit van de moderne wereld te begrijpen. Ze hebben ook de neiging om sterke communicatie- en presentatievaardigheden te hebben om een ​​beter begrip in de samenleving te bevorderen.

Omdat elk college of universiteit zijn eigen collegegeld en collegegelden bepaalt, verschillen de kosten van een MA in Politiek van school tot school. Studenten moeten contact opnemen met de instellingen waarin ze geïnteresseerd zijn om te bespreken welke uitgaven ze mogen verwachten.

Mogelijke carrières die openstaan ​​voor studenten met een MA in Politiek kunnen journalist, openbaar ambtenaar, projectontwikkelaar voor NGO's, academisch onderzoeker en maatschappelijk werker zijn. Deze graad is ook een uitstekende basis voor diegenen die hun opleiding willen voortzetten en advocaten of rechters willen worden. Natuurlijk hebben openbare en particuliere scholen altijd behoefte aan leraren met een goed begrip van de politiek.

Veel hogescholen en universiteiten, zowel in binnen- als in het buitenland, verlenen een MA in Politiek. Sommige scholen bieden ook online cursussen aan, wat een geweldige oplossing is voor studenten die op afgelegen locaties wonen. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.