Keystone logo

15 MA Opleidingen in Geesteswetenschappen Studies Geschiedenis Oude geschiedenis 2024

Filters

Filters

  • MA
  • Geesteswetenschappen Studies
  • Geschiedenis
  • Oude geschiedenis
Vakgebieden
  • Geesteswetenschappen Studies (15)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

MA Opleidingen in Geesteswetenschappen Studies Geschiedenis Oude geschiedenis

Een Master of Arts-diploma, vaak aangeduid als een MA, kan worden verdiend na het voltooien van krachtige cursussen in een van de vele studiegebieden. Dit type graad is meestal gecentreerd rond de geesteswetenschappen.

Wat is een MA in de geschiedenis van de oudheid? Het behalen van een Master of Arts in de Oude Geschiedenis kan te maken hebben met het volgen van cursussen die een of meerdere aspecten van de antieke wereld intens bestuderen en specifiek naar oude beschavingen kijken. Je kunt ervoor kiezen om je te concentreren op een specifieke regio, land of cultuur, of je te richten op een categorie zoals oude kunst. Er kunnen ook meer brede cursussen zijn die kijken naar de oude geschiedenis van over de hele wereld.

Het volgen van cursussen uit de oudheidgeschiedenis leert je hoe je historisch kunt denken en leren, en helpt je om betere beslissingen te nemen in de huidige tijd. Je kunt ook methodieken leren die je helpen een betere onderzoeker te worden, en je kunt leren hoe je informatie duidelijk kunt presenteren.

Afhankelijk van waar je je cursussen volgt, kunnen de kosten voor het behalen van een MA in Oude geschiedenis anders zijn. Je kunt prijsopties van school tot school vergelijken om te zien wat voor jou het beste werkt.

Werken voor afgestudeerden met een diploma in de geschiedenis van de oudheid kan zich veel concentreren op onderzoek en onderwijs. Bijvoorbeeld, met een masterdiploma, kunt u de mogelijkheid nastreven om hoogleraar oude geschiedenis te zijn en les te geven op universitair niveau. Je kunt ook geschiedenis leren in het voortgezet en basisonderwijs. Je kunt een carrière als historisch onderzoeker bekijken en werken voor een museum of andere historische instelling. Er kunnen ook mogelijkheden zijn om te werken als een historische bibliothecaris of vertaler van oude talen.

Er kunnen veel opties beschikbaar zijn om je diploma te behalen, zowel online als op een fysieke school. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.