Keystone logo

63 MA Opleidingen in Sociale Wetenschappen Ontwikkelingsstudies 2024

Filters

Filters

  • MA
  • Sociale Wetenschappen
  • Ontwikkelingsstudies
Vakgebieden
  • Sociale Wetenschappen (63)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

MA Opleidingen in Sociale Wetenschappen Ontwikkelingsstudies

Het gebied van ontwikkelingsstudies combineert sociale wetenschappen en internationale betrekkingen om armoede en economische ongelijkheid aan te pakken. Een gevorderd diploma bereidt studenten voor op een loopbaan die actie onderneemt om de problemen in verband met deze ongelijkheden te verlichten.

&nbsp

Wat is een MA in ontwikkelingsstudies? Het gebied van ontwikkelingsstudies omvat verschillende disciplines om inzicht te krijgen in de complexe elementen van vooruitgang. Studenten beheersen economie, antropologie, ecologie en politieke sociologie en studieontwikkelingsprocessen op mondiaal, regionaal en lokaal niveau. Bespreking van de middelen en hulpmiddelen voor evaluatie, ontwerp en beheer van programma's bereidt de afgestudeerde voor op een leidende rol bij culturele verbeteringen. Cursussen benadrukken communicatie, netwerken en belangenbehartiging om succesvolle kandidaten in staat te stellen verandering te faciliteren. Specialisaties worden aangeboden in ontwikkeling als het gaat om economie, politiek, conflict en sociologie. Buitenlandse studie wordt aangemoedigd en een stage is verplicht in veel programma's. Vaak is een masterproef verplicht.

&nbsp

De voordelen van deze cursus zijn zowel persoonlijk als wereldwijd van omvang. Individuen krijgen meer waardering voor culturele diversiteit en ontwikkelen vaardigheden om de interpersoonlijke relaties te verbeteren. De wereld profiteert van de bijdragen die worden gerealiseerd wanneer depressieve gebieden groei ervaren.

&nbsp

De kosten van het volgen van dit veld variëren afhankelijk van de school, locatie en cursusvereisten. Kandidaten met een eerdere gerelateerde opleiding of ervaring kunnen in aanmerking komen voor een hogere status. Studenten moeten hun mogelijkheden onderzoeken voor de keuze die het beste voldoet aan hun wensen en interesses.

&nbsp

Carrières in het veld kunnen van wereldwijde of lokale omvang zijn. Potentiële werkgevers zijn regeringen, hulporganisaties, internationale instellingen en ontwikkelingsbureaus. Onderzoekers zijn nodig in educatieve, zakelijke en overheidsinstellingen. Afgestudeerden zijn uitgerust voor een loopbaan als programma- en financiële analisten, economen en beleidsmakers. Kansen zijn ook beschikbaar in internationale zaken en financiën. Professionals kunnen er ook voor kiezen om te oefenen in ontwikkelingslanden.

&nbsp

Een gevorderde graad in ontwikkelingsstudies heeft een wereldwijd bereik en biedt middelen om de levensomstandigheden in depressieve gebieden te verbeteren. Om je carrière op dit lonende gebied te beginnen, zoek je hieronder naar je programma en neem je rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.