Keystone logo

13 MA Opleidingen in Geesteswetenschappen Studies Geschiedenis Moderne geschiedenis 2024

Filters

Filters

  • MA
  • Geesteswetenschappen Studies
  • Geschiedenis
  • Moderne geschiedenis
Vakgebieden
  • Geesteswetenschappen Studies (13)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

MA Opleidingen in Geesteswetenschappen Studies Geschiedenis Moderne geschiedenis

Een MA, of Master of Arts, is een gevorderde graad in de sociale wetenschappen of humaniora. Het gaat meestal verder over wat er geleerd is in een vierjarige Bachelor of Arts.

Wat is een MA in de moderne geschiedenis? Dit is een masteropleiding die zich specifiek richt op geschiedenis sinds de 16e eeuw, of geschiedenis sinds de middeleeuwen. Als je een graad in de moderne geschiedenis nastreeft, zou je cursussen moeten verwachten die zich richten op de vroegmoderne periode, soms de Renaissance genoemd; de laatmoderne periode, beginnend met het midden van de 18e eeuw; en hedendaagse geschiedenis, of gebeurtenissen sinds ongeveer 1945.

Zoals met veel geavanceerde graden in de sociale wetenschappen en geesteswetenschappen, kan een MA in de moderne geschiedenis je helpen om sterk kritisch te denken, het vermogen om uit te leggen waarom de maatschappij is zoals het nu is en het vermogen om de menselijke ervaring te analyseren. Deze vaardigheden zijn nuttig in vele carrières die het werken met anderen inhouden.

De kosten voor elke masteropleiding kunnen van het ene programma tot het andere variëren, en hetzelfde geldt voor een MA in de moderne geschiedenis. Voor veel toekomstige studenten zijn de kosten een factor, dus neem direct contact op met de school als je een specifiek programma overweegt om meer te leren.

Terwijl velen die een MA in de moderne geschiedenis volgen, dit doen met de hoop de onderwijshistorie in te gaan, zijn er verschillende carrièremogelijkheden die je in deze mate kunt gebruiken. Graden in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen zijn in de vraag omdat zij vaak aan potentiële werkgevers demonstreren zowel sterke probleemoplossende vaardigheden als schrijfvaardigheden. Dit kan je een goede kandidaat maken voor een carrière als human resources-specialist of bijvoorbeeld als opvoeder of onderwijsbestuurder.

Als u geïnteresseerd bent in een MA in de moderne geschiedenis, zijn er veel programma's voor u beschikbaar, zowel online als bij meer traditionele instellingen. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.