Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk 9 Masters of Arts  (MA) in Mediamanagement 2023

9 MA Opleidingen in Mediamanagement 2023

Overzicht

Na het behalen van een Bachelor of Arts kiezen veel afgestudeerden ervoor hun opleiding voort te zetten met een Master of Arts-programma. Deze educatieve programma's zijn bedoeld om de student meer inzicht te geven in zijn of haar studiegebied en te bouwen op de basis die de bacheloropleiding heeft geboden.

Wat is een MA in mediabeheer? Media-organisaties zijn vaak groot en gevuld met creatieve individuen van alle soorten. Dit onderwerp bereidt de student voor om elk aspect van media te begrijpen en te beheren. Deze masterprogramma's kunnen studenten leren nadenken over juridische, economische en culturele facetten van mediaorganisaties en belangrijke beslissingen nemen binnen dat kader. Coursework bestaat uit managementlessen op hoog niveau en geavanceerde mediacursussen. Samen bieden deze categorieën een volledig inzicht in de unieke en complexe media-industrie.

Bij het afstuderen zijn personen met een MA in mediabeheer over het algemeen uitgerust met praktische vaardigheden, zoals management. Studenten kunnen ook creatieve en technische expertise slijpen die nodig is in elke mediacarrière.

De kosten voor het behalen van een MA in mediabeheer kunnen variëren van betaalbaar tot relatief duur. Verschillende landen en universiteiten stellen hun eigen normen voor collegegelden en vergoedingen.

Een MA in Mediabeheer opent veel carrièremogelijkheden. Naarmate het medialandschap wereldwijd blijft groeien, zijn er veel mensen met expertise op het gebied van mediabeheer. Sommige studenten kunnen redacteuren worden voor digitale, video-, radio- en printwinkels. Anderen kunnen managers en CEO's worden voor multimediabedrijven. Afgestudeerden met een ondernemende geest kunnen ervoor kiezen om hun eigen mediabedrijven te vormen en bedrijfseigenaars te worden. Met een grondig begrip van zowel management als media, kunnen afgestudeerden klaar zijn voor een verscheidenheid aan loopbaantrajecten.

Omdat media een wereldwijde industrie zijn, bieden universiteiten over de hele wereld MA aan in programma's voor mediabeheer. Toekomstige studenten kunnen ook kiezen voor online opleidingen. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

Meer informatie

Filters

  • MA
  • Journalistiek en Massacommunicatie
  • Media
  • Mediamanagement
Vakgebieden
  • Journalistiek en Massacommunicatie (9)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat