Keystone logo

28 MA Opleidingen in Sociale Wetenschappen Genderstudies 2024

Filters

Filters

  • MA
  • Sociale Wetenschappen
  • Genderstudies
Vakgebieden
  • Sociale Wetenschappen (28)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

MA Opleidingen in Sociale Wetenschappen Genderstudies

Masters of Arts graden zijn geavanceerde graden in de geesteswetenschappen, de vrije kunsten en sociale wetenschappen die een tot twee jaar in beslag nemen. Studenten met een BA kunnen ervoor kiezen om hun onderwijs te bevorderen door te werken in de richting van een MA, wat een afsluitende diploma of een springplank op weg naar een doctoraat kan zijn.

Wat is een MA in Gender Studies? Een MA in Gender Studies richt zich op de theorie en praktijk van gendergelijkheid in een verscheidenheid van situaties. Studenten kunnen kiezen zich te specialiseren in gender en werk, gender en politiek, of geslacht en literatuur. Typische cursussen omvatten de theorie en praktijk van het feminisme, sociale verandering, feministische genealogieën, de openbare orde, en vrouwen schrijvers. Sommige programma's ook deze kwesties te onderzoeken in een transnationale en multiculturele context. Geassocieerd studiegebieden opgenomen in veel programma's zijn seksualiteit en ras.

Een graduaat in genderstudies schenkt veel essentiële vaardigheden verder dan alleen het herkennen van de sociale onrechtvaardigheden in binnen- en buitenland op basis van genderongelijkheid. Studenten leren ook belangrijk kritisch denken, onderzoek en communicatie vaardigheden die kunnen worden toegepast op vele verschillende carrières in een verscheidenheid van industrieën.

De kosten van een geavanceerde graad verschilt op basis van de instelling, de geografische locatie, en vele andere factoren. Daarom moet u direct contact opnemen met de school of scholen waarop u van plan bent om toe te passen om uit te vinden hun collegegeld om budget voor je studie.

Veel afgestudeerden met een MA in Gender Studies hun postdoctorale werk voort te zetten om een ​​carrière binnen de academische wereld te verkrijgen. Andere afgestudeerden gebruiken hun opleiding in genderongelijkheid te werken bij de overheid of non-profit organisaties om veranderingen in het beleid te vergemakkelijken of om te werken als een pleitbezorger voor vrouwen, zoals voor slachtoffers van huiselijk geweld of verkrachting.

Er zijn verschillende universiteiten over de hele wereld die geavanceerde programma's in genderstudies bieden. Een ieder zal een uniek gebied van belang te hebben, en geïnteresseerde studenten moeten scholen die overeenkomen met hun concentratie en carrière doelen te kiezen. Zoeken naar je programma hieronder en neem contact op rechtstreeks de toelating kantoor van de school van uw keuze door het invullen van de leiding vorm.