Keystone logo

5 MA Opleidingen in Podiumkunsten Dans Dansstudies 2024

Filters

Filters

  • MA
  • Podiumkunsten
  • Dans
  • Dansstudies
Vakgebieden
  • Podiumkunsten (5)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

MA Opleidingen in Podiumkunsten Dans Dansstudies

Een MA (Master of Arts) is een diploma dat wordt verdiend als een postdoctoraal. Een MA kan voltijd worden gevolgd door huidige studenten, of in deeltijd door werkende professionals. Het behalen van een masterdiploma kan meer loopdeuren openen of tot een promotie of verhoging leiden.

Wat is een MA in Dance Studies? Dit programma onderzoekt de verschillende culturele, artistieke en sociale concepten van beweging naar muziek of ritme. Er zijn veel vormen van dansen, variërend van traditioneel en oud tot moderne en gloednieuwe uitvindingen. Elk programma zal variëren, maar in het algemeen bestuderen studenten de geschiedenis van de dans, evenals de interpretatie en culturele invloeden. Ze zullen ook vaardigheden opbouwen in de muziekwetenschap, methodologieën en technieken voor choreografie, danstherapie en danslessen.

Studenten in het masterprogramma voor dans hebben grote kansen om creatieve, intellectuele en conceptuele vaardigheden en attitudes op te bouwen die veel aspecten van het leven ten goede zullen komen. Professioneel gezien hebben afgestudeerden een voorsprong op de concurrentie in veel internationale kansen.

Studenten die een masteropleiding in de dans willen volgen, kunnen zich aanmelden voor scholen over de hele wereld. Hoewel er veel mogelijkheden zijn om wereldwijd te studeren, kunnen de kosten van collegegeld nogal variëren. Als u eenmaal een aantal favoriete instellingen hebt gekozen, is het slim om rechtstreeks contact met hen op te nemen om financiële verplichtingen te achterhalen.

Afgestudeerden met een MA in Dance Studies zijn bereid om in een aantal carrièregebieden te werken. Als choreografie van belang is, zijn afgestudeerden bereid om te werken voor een agentschap, academie, universiteit of professioneel bedrijf. Andere carrièremogelijkheden zijn onder meer dansdocenten, podiumkunstenaars en onderzoeksgeleerden op het gebied van onderwijs en dans. Deze graad bereidt studenten voor op het werken als werknemer, voor freelance werk of als zelfstandige.

U kunt nu beginnen met het onderzoeken van scholen om de juiste voor u te vinden. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.