Keystone logo

18 MA Opleidingen in Kunststudies Creatieve Kunsten 2024

Filters

Filters

  • MA
  • Kunststudies
  • Creatieve Kunsten
Vakgebieden
  • Kunststudies (18)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

MA Opleidingen in Kunststudies Creatieve Kunsten

Een Master of Arts is een geavanceerde graad die meestal gespecialiseerde instructie geeft over een onderwerp dat van belang is. Het kan studenten voorbereiden op functies met een grotere verantwoordelijkheid binnen een organisatie en is vaak nodig voor het doceren van functies.

Wat is een MA in Creative Arts? Meestal kiest een student in een MA-programma een concentratiegebied. Enkele voorbeelden zijn grafiek, keramiek, tekenen, schilderen, beeldhouwkunst en grafische vormgeving. Er zijn zelfs enkele zeer gespecialiseerde programma's zoals glaswerk. Cursussen kunnen bestaan ​​uit lessen in de kunstgeschiedenis, kunstkritiek en kunst. De meeste programma's vereisen studioklassen, waar studenten hun kunstwerken maken en een afstudeerscriptie waarin het werk van de student wordt getoond.

Er zijn veel levensvaardigheden die studenten kunnen leren door te studeren voor een master in creatieve kunst, zoals kritisch denken en organisatorische vaardigheden, die een carrière vooruit helpen. Ze verwerven meestal ook harde vaardigheden, waaronder technisch ontwerp en materiaalmanipulatie.

Er zijn zoveel programma-opties voor een MA diploma in creatieve kunst dat de uitgaven sterk variëren. Lengte van het programma, instelling die het diploma verleent, en het concentratiegebied hebben allemaal invloed op de kosten. Zorgvuldige afweging en vergelijking van programma's is de sleutel tot het vinden van de juiste school.

Vele opwindende loopbaantrajecten wachten op de nieuw geslagen MA in Creative Arts-afstudeerder. Mogelijke loopbaantrajecten in de privésector zijn kunstadviseur, galeriehouder of supervisor, film animator of beeldhouwer, tekenleraar, gieterijbegeleider en tentoonstellingsbereider. Er zijn ook potentiële loopbanen in de grafische kunst, illustratie en commerciële kunst. Sommige kunstenaars worden succesvolle tentoonstellingsartiesten en zetten hun werk op shows waar het wordt gekocht door galeries of musea.

Overal ter wereld zijn er veel geweldige opties voor het volgen van Master of Arts in Creative Arts-lessen, waaronder fulltime, parttime en online. Zoek voor meer informatie naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.