Keystone logo
Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool

Invoering

Hogeschool Zuyd is een Euregionale kennispoort voor hoger beroepsonderwijs met voltijd, deeltijd, duaal en contractonderwijs. Met circa vijftig bachelor- en master opleidingen, zestien lectoraten en kenniskringen, zes expertise centra, 15.000 studenten en 1.750 medewerkers in Heerlen, Maastricht en Sittard behoort Hogeschool Zuyd tot de grote hogescholen van Nederland. Studenten kunnen kiezen uit opleidingen op zowel bachelor- als masterniveau op het gebied van:

 • Economie en Talen
 • Gedrag en Maatschappij
 • Gezondheidszorg
 • Kunsten
 • Onderwijs
 • Techniek en Informatica


Partner voor bedrijven


Hogeschool Zuyd is een belangrijke partner voor Euregionale bedrijven en instellingen als het gaat om bedrijfsopleidingen, toegepast onderzoek, stages en (afstudeer)projecten. Via de expertisecentra van de hogeschool stroomt kennis van de hogeschool naar de (Eu)regio en vice versa.


Strategische ligging


De hogeschool heeft vestigingen in Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen. Haar strategische ligging in de Euregio Maas-Rijn, een dynamische regio in het hart van Europa, biedt unieke kansen. Grote steden als Aken, Keulen, Brussel en Antwerpen liggen op korte afstand. Het buitenland is altijd dichtbij. Bijvoorbeeld voor stage bij één van de talloze internationale bedrijven. Of voor uitwisselingsprogramma's met partnerhogescholen in de Euregio.


Euregionale Kennispoort


Hogeschool Zuyd wil een Euregionale kennispoort zijn. Een ontmoetingsplaats voor studenten, medewerkers, bedrijven en overheidsinstellingen. Een plek waar kenniscirculatie op gang komt. 'Kennis delen' betekent immers 'kennis vermenigvuldigen'.

Campusfuncties

Studenten die aan de Hotel Management School Maastricht studeren, wonen het eerste jaar samen met hun mede-eerstejaarsstudenten op de campus. Uiteraard helpen wij ook studenten van andere opleidingen met het vinden van de juiste woonruimte volgens hun wensen. Op de website van de universiteit vindt u links naar huisvestingswebsites.

  Beurzen en financiering

  Er zijn verschillende soorten beurzen beschikbaar voor getalenteerde en zeer gemotiveerde niet-EU-studenten die zich aanmelden voor een door de overheid gefinancierd, volledig Engelstalig bachelor- of masterprogramma. Zuyd biedt drie beurzen aan. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de universiteit.

  Campusleven & Faciliteiten

  Zuyd biedt online buddy's (geen chatbot, huidige (inter)nationale studenten) voor de opleidingen Hotelmanagement, Europese Studies en International Business. Vraag onze studenten gerust alles over de programma’s, het studentenleven, het studentenleven tijdens Covid-19, de voorbereidingen en de verwachtingen. Op de websites van de opleidingen kun je al onze buddy’s vinden.

  Zuyd University of Applied Sciences , Universiteit Maastricht en de gemeente Maastricht creëerden een platform voor alle praktische vragen van internationale studenten (huisvesting, verzekeringen, banen, studieleningen, juridische hulp etc). op de website Mijn Maastricht. Hier kunnen ze alle antwoorden en hulp vinden als dat nodig is.

  Maastricht heeft veel te bieden voor (internationale) studenten. Samen met de internationale studenten van de Universiteit Maastricht kent de stad een grote internationale studentenpopulatie. Het biedt een bruisend studentenleven met allerlei sportclubs, studieclubs, studentenverenigingen etc. Lees meer op de website van de universiteit!

  Locaties

  • Maastricht

   Brusselseweg 150, 6217 HB, Maastricht

   Vragen