Keystone logo
Yale University Het Graduate Program in film- en mediastudies
Yale University

Het Graduate Program in film- en mediastudies

New Haven, Verenigde Staten

Request duration

Engels

Request pace

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Request study format

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Yale's doctoraatsprogramma in film- en mediastudies, ingehuldigd in 2002, bereikte snel de internationale status die het vandaag geniet. Voortbouwend op een kernfaculteit die lange tijd leiding had gegeven aan een indrukwekkende undergraduate major, trok het graduate-programma nieuwe faculteiten aan die graag wilden helpen het vorm te geven. De kwaliteit van de studenten die zich hebben aangemeld is superieur en de overgrote meerderheid van de geselecteerde studenten heeft ervoor gekozen hier te studeren. Vijftig studenten hebben hun studie afgerond of zitten er midden in. Onze alumni bekleden functies bij een reeks instellingen, waaronder universiteiten met grote graduate-programma's, en een aantal heeft hun herziene dissertaties al gepubliceerd als boeken door belangrijke persen.

Afgestudeerde studenten hebben zo'n belangrijk onderzoek kunnen produceren, niet in de laatste plaats dankzij de ongeëvenaarde middelen van Yale. Gespecialiseerde bibliothecarissen en curatoren houden onze studenten in gedachten bij het verzamelen en beschikbaar stellen van de enorme hoeveelheden materiaal van de Sterling Memorial Library, de Haas Library in the History of Art, en vooral de Beinecke-bibliotheek met zeldzame boeken die de archieven van honderden filmmakers, schrijvers en kunstenaars. Twee van Amerika's grootste kunstmusea, de Yale University Art Gallery en het British Art Centre (met gebouwen ontworpen door Louis Kahn), onderhouden een voortdurende relatie met onze afgestudeerde studenten. Wat betreft primair materiaal in ons vakgebied, onze buurman in het Whitney Humanities Centre, het Film Study Centre, heeft meer dan 20.000 films op video en is nu lid van de FIAF (de Internationale Federatie van Filmarchieven) dankzij de komst van een fulltime archivaris voor zijn groeiende celluloidcollectie. Een toegewijde, deskundige projectionist houdt toezicht op honderden vertoningen per jaar, voornamelijk in twee ruimtes (het auditorium van 250 in ons gebouw en een projectieruimte met 40 in York Street) die zijn uitgerust voor 35 mm, 16 mm en vrijwel alle videoformaten. 4K- en 2K-projecties zijn gebruikelijk.

Afgestudeerde studenten absorberen en genereren de energie en het enthousiasme die zo belangrijk zijn voor dynamische filmbeurzen dankzij het bruisende intellectuele klimaat in het Whitney Humanities Center, waar docenten en studenten elkaar voortdurend ontmoeten - zo lijkt het bijna dagelijks - rond vertoningen, lezingen, conferenties en workshops, sommigen geïnitieerd door de afgestudeerde studenten zelf.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen