Keystone logo
Xi'an Jiaotong-Liverpool University MA China Studies
Xi'an Jiaotong-Liverpool University

MA China Studies

Suzhou, China

0 Months

Engels,

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Met de opkomst van China als wereldwijde economische macht, is er een toenemende vraag onder organisaties en bedrijven van over de hele wereld naar professionals met kennis van de politieke, economische en sociale systemen van China, die ook Chinees kunnen spreken.

De MA China Studies bieden u diepgaande kennis van de geschiedenis, politiek, samenleving en economie van China, zodat u een uitgebreid begrip krijgt van het complexe sociaal-economische systeem van China.

Deze kennis zal u unieke en belangrijke inzichten geven, evenals taaltraining in het Mandarijn die essentieel is voor de bediening en besluitvorming in de Chinese context.

Waarom moet ik China-studies aan XJLTU studeren?

 • Leer van internationale experts die je kennis laten maken met verschillende perspectieven op China vanuit verschillende disciplinaire achtergronden, waaronder politiek, geschiedenis, economie, literatuur, sociologie en meer;
 • Ervaar China uit de eerste hand en profiteer van de strategische locatie van XJTLU in Suzhou - een van de meest cultureel en economisch levendige plaatsen in het land;
 • Profiteer van onze onderzoeksbanden met belangrijke universiteiten in de Chinese regio Jiangnan (waaronder Shanghai, Jiangsu en Zhejiang provincies), waardoor u de mogelijkheid krijgt om een studieperiode aan een andere universiteit door te brengen;
 • Verdien een diploma van de University of Liverpool.

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de MA China Studies, heb je:

 • Uitgebreide kennis van de geschiedenis, cultuur, samenleving, politiek en economie van China, en van de regionale, technologische en sociale beleidsontwikkeling van China;
 • Sterke onderzoeks- en analytische vaardigheden, na het voltooien van een uitgebreid onderzoeksproject en proefschrift in je laatste semester;
 • Chinese taalvaardigheid, afhankelijk van het startniveau en de doelen van het individu.

beijing, temple of heaven, stairs
jplenio / pixabay
"Dit unieke interdisciplinaire masterprogramma over China Studies benadrukt de benaderingen van zowel de geesteswetenschappen als de sociale wetenschappen. Dit programma wordt gegeven door een team van onderzoekers die vooraanstaande experts zijn in hun vakgebied en trekt ook een internationaal diverse studentenorganisatie aan."Ceren ErgencProgrammadirecteur

modules

Verplichte modules

Semester één Semester twee Semester drie
 • China's geschiedenis
 • China's politiek
 • Chinese samenleving
 • China's economie
 • Hedendaagse Chinese literatuur
 • Welzijn en ontwikkeling van China
 • China's technologie en ontwikkeling
 • Regionale ontwikkeling van China
 • China Studies proefschriftModules voor extra leeractiviteiten

Het voltooien van aanvullende leeractiviteiten is vereist om je masterdiploma af te ronden. Normaal gesproken worden de vereiste ALA-uren gelijkmatig over elk semester verdeeld, wat neerkomt op 200 uur per semester.

Mogelijke activiteiten zijn:

 • Chinese taallessen
 • De studieperiode in China studeert aan een andere Chinese universiteit
 • Stages bij de industrie

"De Masters in Chinastudies is een goed gestructureerd programma dat wordt gegeven door deskundige faculteiten. Onze klassen zijn klein, wat tot levendige discussies leidt. Wat ik het leukst vind, is de internationale onderzoeksomgeving, we ontvangen bijvoorbeeld vaak gastonderzoekers en onderzoekers uit China. en over de hele wereld. "

Ibrahim Murat Kara

Student, MA China Studies

Careers

Afgestudeerden van dit programma volgen een loopbaan bij een breed scala aan bedrijven en organisaties die zich willen bezighouden met of actief zijn in China op gebieden zoals internationaal zakendoen, technologie, media, gezondheid, overheid, diplomatie, journalistiek, onderwijs en ontwikkeling. Met name voor internationale afgestudeerden zullen de Chinese expertise en het vermogen om Chinees te spreken die tijdens het programma zijn opgedaan, de carrièremogelijkheden op elk gebied waarin zij actief zijn, verbeteren.

vergoedingen

RMB 120.000 voor het volledige voltijdse programma van 18 maanden.

Het collegegeld vergoedt de kosten van je studie bij ons.

Alumnikorting

Ben je afgestudeerd aan XJTLU , de University of Liverpool of Xi'an Jiaotong University, dan ontvang je automatisch 20 procent korting op het collegegeld.

Beurzen

We bieden een gedeeltelijke instapbeurs van 30 of 50 procent van het totale collegegeld voor alle voltijdse masterprogramma's op basis van academische verdiensten. Uw indicatie van interesse tijdens het aanvraagproces van het online programma en een aanvraagbrief voor een beurs zijn vereist om in aanmerking te komen voor een XJTLU .

Toelatingseisen

Undergraduate Achtergrond

Bachelor diploma in elke discipline

Engelse taalvereisten

IELTS: 7.0 (7.0 voor alle vaardigheden) of TOEFL 100 (21 voor alle vaardigheden) of gelijkwaardig

Minimale toegangseisen

De minimale toelatingseisen voor alle masteropleidingen:

China

 • 211 Project; Top 100 van de Shanghai-ranglijst van 2020 -75 procent of hoger (gewogen gemiddelde cijfer)
 • Niet-211-project; Niet-Top 100 van Shanghai 2020-ranglijst-80-85 procent of hoger (gewogen gemiddelde cijfer), afhankelijk van uw niet-gegradueerde instelling

Opmerking: de Shanghai-ranglijst van de beste Chinese universiteiten wordt jaarlijks bijgewerkt href = "https://www.shanghairanking.cn/rankings/bcur/202010

UK

 • Onderscheidingen van de hogere tweede klasse (2: 1) of gelijkwaardig

Noord Amerika

 • 3.0 Cumulatieve GPA (van 4) of
 • 3.2 Cumulatieve GPA in de laatste twee jaar van je undergraduate-programma.

Engelse Taalvereisten

Als Engels niet uw moedertaal is of als u niet in het Engels op universitair niveau heeft gestudeerd, moet u uw niveau van Engelse taalvaardigheid aantonen. Normaal gesproken moet u beschikken over een geschikte IELTS-, TOEFL-, PTE- of gelijkwaardige score (tests die niet eerder zijn voltooid dan 1 januari 2019) zoals vermeld op elke programmapagina.

U komt in aanmerking voor vrijstelling van de Engelse taaleis als een van de volgende zaken op u van toepassing is:

 • U heeft de nationaliteit van een land dat overwegend Engels spreekt: Antigua en Barbuda; Australië; Bahamas; Barbados; Belize; Canada; Dominica; Grenada; Guyana; Jamaica; Nieuw-Zeeland; St Kitts en Nevis; St Lucia; St Vincent en de Grenadines; Trinidad en Tobago; VS; UK.
 • Je hebt een diploma behaald / afgerond in een land dat overwegend Engels spreekt (Chinese joint venture-programma's zijn niet inbegrepen). Je diploma wordt niet eerder verleend dan op 1 januari 2019
 • Je hebt een diploma behaald / afgerond dat is onderwezen en beoordeeld in het Engels (Chinese joint venture-programma's zijn niet inbegrepen), en je diploma zal niet eerder dan 1 januari 2019 worden verleend met een Engelse taalvaardigheidsbrief van de instelling. De Engelse taalvaardigheidsbrief moet: worden getypt en afgedrukt op briefpapier van de instelling; voorzien zijn van het zegel / de handtekening van de uitvaardigende autoriteit; geef aan dat uw diploma volledig in het Engels is gegeven en beoordeeld
 • Je hebt een diploma behaald / afgerond aan een van de onderstaande universiteiten. Je diploma wordt niet eerder dan 1 januari 2019 verleend: Xi'an Jiaotong-Liverpool University ; Universiteit van Nottingham Ningbo China; New York University Shanghai; Wenzhou-Kean Universiteit; Duke Kunshan University; De Chinese Universiteit van Hong Kong, Shenzhen; Beijing Normal University-HongKong Baptist University United International College (ook bekend als UIC); Guangdong Technion-Israel Institute of Technology.

Als u de Engelse taalvereisten met 0,5 - 1,0 van een algemene IELTS-band mist, maar voldoet aan de taalvereisten voor de Pre-sessional English (PSE) -cursus (inclusief minimum componentscores of equivalenten), kunt u worden toegelaten tot de PSE-cursus onder voorbehoud van Goedkeuring van de programmadirecteur. Na succesvolle inschrijving voor de PSE-cursus, kun je XJTLU master wijzigen in 'Onvoorwaardelijk' voor Engels niveau.

Houders van voorwaardelijke aanbiedingen

Houd er rekening mee dat de wachtwoordtest alleen beschikbaar is voor studenten die een voorwaardelijk aanbod hebben gekregen om aan XJTLU te studeren. De universiteit biedt in principe één wachtwoordtestmogelijkheid voor elke houder van een voorwaardelijke aanbieding.

Houd er rekening mee dat het schema van de wachtwoordtest binnenkort beschikbaar zal zijn.

Bovendien moeten studenten die zijn toegelaten tot een masterprogramma door de Pre-sessional English (PSE) -cursus te volgen, Engelse taalmodules voltooien die op de programmaspecificatie worden vermeld, met een voldoende / onvoldoende-basis als onderdeel van hun aanvullende leeractiviteitenplan tijdens hun studie bij XJTLU .

XJTLU streeft ernaar om erkende internationale normen over te nemen en na te leven bij het bieden van gelijke kansen en eerlijkheid bij het toelatingsproces en de besluitvorming. We beoordelen elke aanvraag op zijn individuele merites en in vergelijking met andere applicaties. We kunnen niet garanderen dat we een bod doen aan alle kandidaten die hebben voldaan aan of naar verwachting zullen voldoen aan de minimale toelatingseisen.

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken.

Voor meer informatie over hoe u zich met succes kunt aanmelden om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina hoe u zich aanmeldt .

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen