Keystone logo
Wuhan University

Wuhan University

Wuhan University

Invoering

Wuhan University (WHU) is een veelomvattende en belangrijke nationale universiteit die rechtstreeks onder het ministerie van Onderwijs valt. Het is ook een van de "211 Project" en "985 Project" -universiteiten met volledige steun bij de bouw en ontwikkeling van de centrale en lokale overheid van China.

De geschiedenis van Wuhan University is terug te voeren tot het Ziqiang Institute, dat in 1893 werd opgericht door Zhang Zhidong, de toenmalige gouverneur van de provincie Hubei en Hunan in de late Qing-dynastie. Tijdens het ontwikkelings- en evolutieproces veranderde het instituut verschillende keren van naam voordat het in 1928 uiteindelijk de naam Wuhan National University kreeg. Het is een van de eerste uitgebreide nationale universiteiten in het moderne China. Tegen het einde van 1946 had de universiteit 6 hogescholen opgericht: de hogescholen voor vrije kunst, rechten, wetenschappen, techniek, landbouw en geneeskunde. In 2000 werd een samenvoeging aangekondigd van de voormalige Wuhan University , Wuhan University of Hydraulic and Electric Engineering, Wuhan Technical University of Surveying and Mapping en Hubei Medical University, die een nieuw tijdperk inluidde in zijn 100-tal jaren van ontwikkeling.

In de afgelopen eeuw heeft Wuhan University een elegant paleisachtig architectonisch complex gebouwd van primitieve eenvoud dat de oosterse bouwstijl perfect combineert met die van het westen. Het wordt geëerd als de "Mooiste Universiteit van China". Bovendien komt de honderdjarige humanistische accumulatie van Wuhan University neer op het beknopte motto: "Zelfverbetering, doorzettingsvermogen, zoeken naar waarheid en innovatie."

Sinds haar oprichting heeft Wuhan University meer dan 300.000 professionele talenten ontwikkeld in verschillende beroepen, waaronder meer dan 100 leden van de Chinese Academy of Science en de Chinese Academy of Engineering. Ze hebben een grote bijdrage geleverd aan de nationale opbouw en sociale vooruitgang. De opmerkelijke prestaties van Wuhan University hebben zichzelf een uitgebreide internationale reputatie bezorgd. In 1999 noemde het wereldberoemde tijdschrift Science Wuhan University als een van de meest vooraanstaande instellingen voor hoger onderwijs in China.

In opkomst zijn de internationale uitwisselingen en samenwerking van Wuhan University in de afgelopen jaren. Het heeft een samenwerkingsverband opgebouwd met meer dan 415 universiteiten en onderzoeksinstituten in meer dan 45 landen en regio's.

Nu probeert Wuhan University zichzelf te vormen tot een uitgebreide onderzoeksuniversiteit van wereldklasse in binnen- en buitenland.

Locaties

  • Wuhan

    Wuhan, China

    Vragen