Keystone logo
WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business

WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business

WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business

Invoering

De Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde

 • WU Executive Academy, de business school van de Vienna University of Economics and Business (WU), brengt meer dan 100 jaar ervaring en een uitstekende reputatie op het gebied van executive onderwijs.
 • De Financial Times Executive MBA Ranking en verschillende andere rankings rangschikken ons consequent tot de beste universiteiten van Europa.
 • Bovendien zijn we drievoudig geaccrediteerd door toonaangevende instellingen. Minder dan 1% van de businessscholen ter wereld heeft een kwaliteitsniveau dat erkend is door de drie grootste accreditatieorganisaties voor businessscholen: AMBA (Association of MBAs), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en EQUIS (European Quality Improvement System) door de European Foundation of Management.
 • Als universiteit zijn we onafhankelijk, bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en zetten we ons in voor wetenschappelijke integriteit.

Ga voor de huidige prestaties van de WU Executive Academy naar: https://executiveacademy.at/en/university/accreditation-rankings

Wenen - in het hart van Europa

De combinatie van hoge kwaliteit van leven, rijke geschiedenis, cultuur en natuur in Wenen is uniek.

Bovendien ligt Wenen in een van 's werelds meest leefbare steden, gemakkelijk te bereiken en een belangrijk knooppunt voor internationale organisaties en bedrijven.

Internationale diversiteit in faculteiten en studenten

In onze programma's brengen we samen

 • gerenommeerde professoren van topuniversiteiten over de hele wereld
 • topmanagers en experts van toonaangevende bedrijven

om u te voorzien van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en praktische kennis die toepasbaar is in uw werk.

Tijdens je MBA bouw je een uiterst waardevol netwerk op met je klasgenoten, die afkomstig zijn uit vele verschillende nationaliteiten, bedrijfstakken en functies. Daarnaast krijg je toegang tot de machtige WU Executive Club, die bestaat uit 5000 studenten en alumni uit 100 landen.

Bovendien stellen onze internationale onderdompelingen je in staat om culturele barrières te overwinnen en zakenpraktijken in verschillende landen te ervaren.

Bij de WU Executive Academy willen we je de knowhow geven om succesvol te zijn in combinatie met verantwoordelijk leiderschap.

Onze MBA's zijn deeltijds met geblokkeerde weekendmodules en bieden je zakelijke knowhow, leiderschapsvaardigheden en expertise in een gekozen functie of bedrijfstak.

Je breidt je expertise uit tijdens het doen van een MBA. Een MBA gaat echter verder dan theorie. Het is een geweldige reis. Je verbreedt je horizon door ideeën uit te wisselen en ontwikkelt je als individu wanneer je:

 • boost in zelfvertrouwen
 • professionele en persoonlijke groei
 • verbeter je leiderschapsvaardigheden
 • krijg hands-on weten hoe toepasbaar in uw werk
 • andere afdelingen en industrieën beter begrijpen

Statistieken

Omdat onze cijfers regelmatig veranderen, raden wij u aan om even een kijkje te nemen op onze website: https://executiveacademy.at/en

  Campusfuncties

  Onze moderne campus in het hart van Europa is:

  • gelegen nabij het stadscentrum in een van de meest leefbare steden ter wereld
  • gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer
  • direct naast een van de grootste parken van Wenen gelegen
  • thuisbasis voor 25.000 studenten en 1.500 docenten
  • bestaande uit zes individuele gebouwencomplexen, ontworpen door internationaal gerenommeerde architecten

  In deze stimulerende architectonische omgeving vind je ideale omstandigheden om te leren, onderzoeken en werken. Op Campus WU profiteer je van state-of-the-art technologie en infrastructuur (restaurants, winkels) die speciaal is ontworpen voor executive onderwijs.

   toelatingen

   Aan welke eisen moet ik voldoen om toegelaten te worden tot een MBA aan de WU Executive Academy ?

   Als u solliciteert, beoordelen wij uw sollicitatie zorgvuldig

   • academische achtergrond,
   • uw werkervaring en uw
   • interpersoonlijke, interculturele en communicatieve vaardigheden.

   Over het algemeen verwachten we dat je een solide loopbaanontwikkeling hebt en dat je bereid bent om naast je drukke schema een MBA te volgen.

   Voor onze MBA-programma's heb je minimaal een universitair diploma (bijvoorbeeld een bachelordiploma) nodig. Verder vereisen wij een minimale werkervaring van 3 jaar (5 jaar voor de Executive MBA) samen met een uitstekende kennis van de programmataal (Engels of Duits).

   Hoe vraag ik een MBA aan bij de WU Executive Academy ?

   1. Online-aanvraag: Om een MBA aan te vragen, moet u ons online-aanvraagformulier invullen en de aanvraagkosten van EUR 200 via creditcard betalen.
   2. Indiening van documenten: Daarna wordt u gevraagd alle vereiste documenten per e-mail te verzenden. Onze opleidingsmanagers controleren ze op de geldende toelatingseisen.
   3. Toelatingsgesprek: Als je aankomend student bent, word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met de wetenschappelijk directeur en de programmamanager.
   4. Toelatingsbesluit: Kort na het gesprek ontvangt u ons besluit. Als u wordt toegelaten, sturen wij u belangrijke instructies over hoe u uw MBA-plek veiligstelt. Wil je feedback op je profiel voordat je de sollicitatie start? Stuur eenvoudig uw curriculum vitae naar [email protected].

   Als u nog vragen heeft, bekijk dan hier onze veelgestelde vragen: https://executiveacademy.at/en/information-for/future-students/faq

   Visum vereisten

   Studentendiversiteit is een troef van onze MBA-programma's en we verwelkomen studenten van over de hele wereld. Als u een niet-EU-burger bent, heeft u mogelijk een visum nodig om Oostenrijk binnen te komen, te wonen en te werken. Uitgebreide informatie voor buitenlandse studenten vind je hier.

   Eenmaal toegelaten tot onze programma's krijgt een student visumondersteuning van de MBA-programmamanager voor deelname aan modules in Oostenrijk en aan de residentie. We hebben een goede staat van dienst in het helpen van studenten bij het verkrijgen van een visum, dus we raden u aan zich aan te melden en de volgende stappen te ondernemen zodra u bent geaccepteerd. Neem gerust contact met ons op.

   Beurzen en financiering

   De WU Executive Academy biedt een breed scala aan beurzen en financieringsmogelijkheden. Ontdek ze hier . Beurzen worden van geval tot geval toegekend. De toelatingscommissie beslist of en in welke mate een beurs wordt toegekend door het beoordelen van jouw:

   • Ingediende aanvraagdocumenten
   • Prestaties in het toelatingsgesprek
   • Potentiële bijdrage aan peer learning in de klas
   • Financiële situatie (inkomsten, kosten voor logistiek, etc.)
   • Leiderschapspotentieel
   • Analytische vaardigheden
   • Vermogen om in een team te werken
   • Carrièredoelen en motivatie
   • Persoonlijke omstandigheden

   Aanvullende deelnamecriteria voor elke beurs vindt u hier .

   Er zijn echter verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar:

   • sponsoring door werkgevers
   • betalingen in termijnen
   • vroege Vogels

   Bovendien zijn onze MBA-collegegelden volledig fiscaal aftrekbaar voor belastingbetalers in Oostenrijk. Dankzij onze flexibele betalingsmodaliteiten kunt u de kosten over meerdere belastingperioden spreiden. Lees hier meer over de beschikbare financiële voordelen voor particulieren en bedrijven in Oostenrijk. Omdat de fiscale aftrekbaarheid echter van persoon tot persoon sterk kan verschillen, raden wij u aan ook contact op te nemen met een belastingadviseur of direct navraag te doen bij de Belastingdienst.

   Als u een belastingbetaler bent van een ander land, neem dan contact op met uw lokale belastingdienst voor informatie over de beschikbare belastingaftrekken.

   Lees hier meer over: https://executiveacademy.at/en/information-for/future-students/financing

   Statistieken van alumni

   Ranglijsten

   Volgens de Financial Times Executive MBA Ranking en diverse andere ranglijsten behoren wij consequent tot de beste universiteiten van Europa

   Bovendien zijn wij drievoudig geaccrediteerd. Minder dan 1% van de business schools in de wereld heeft kwaliteitsniveaus die worden erkend door de drie grootste accreditatieorganisaties voor business scholen: AMBA (Association of MBAs), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en EQUIS (European Quality Improvement System) door de Europese Stichting voor Management.

   Om de huidige prestaties van de WU Executive Academy te zien, gaat u naar: https://executiveacademy.at/en/university/accreditation-rankings

   Accreditaties

   Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

   Getuigenissen van studenten

   Locaties

   • Vienna

    Welthandelsplatz 1, Building EA, 1020, Vienna

    • Bucharest

     Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca Courtyard Bucharest Floreasca Boulevard Dimitrie Pompeiu 2 A, 020337, Bucharest

     Vragen