Keystone logo
© WSB University
WSB University - Akademia WSB

WSB University - Akademia WSB

WSB University - Akademia WSB

Invoering

WSB University bepaalt niet alleen de onderwijsnormen op de Poolse markt, maar heeft ook haar positie op de buitenlandse markten geconsolideerd en is een sterke institutionele partner geworden op het gebied van onderwijs en onderzoek. Dit wordt bevestigd door de eerste plaats van de hoge universiteit op de internationaliseringsranglijst in Polen. WSB University loopt en loopt al vele jaren voorop op het gebied van particuliere universiteiten in Polen. De mogelijkheid om een deel van de studie in het buitenland uit te voeren, buitenlandse stages, programma's die het mogelijk maken om twee diploma's tegelijk te behalen - Poolse en buitenlandse, deelname aan vele internationale projecten, zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die wij onze studenten bieden.

Tegenwoordig is WSB University een van de Poolse universiteiten die het vaakst worden gekozen door buitenlandse kandidaten. Bijna 2.000 buitenlandse studenten uit 60 landen over de hele wereld studeren op onze campussen. WSB University biedt bachelor-, master-, PhD- en postdoctorale programma's aan. Men kan kiezen uit 15 studierichtingen en meer dan 130 specialiteiten. Ons onderwijsaanbod is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de moderne arbeidsmarkt, zodat onze afgestudeerden concurrerend worden op de arbeidsmarkt en de mogelijkheid hebben om een succesvolle loopbaan na te streven. Als moderne, onderzoeksgedreven universiteit is WSB University betrokken bij verschillende wetenschappelijke netwerken en internationaal geaccrediteerd door de Stichting tot Bevordering en Accreditatie Economische Wetenschappen EPOQUS; internationale CEEMAN IQA-accreditatie (voor 6 jaar door CEEMAN - International Association for Management Development in Dynamic Societies); EUR-ACE®-label toegekend aan de universiteit voor 5 jaar door de Accreditatiecommissie van de Technische Universiteiten (KAUT); en is positief bekroond met de HR Excellence in Research Award.

Campusfuncties

  toelatingen

  Ranglijsten

  WSB University 3e plaats in Polen

  In de prestigieuze Ranking of Universities - Perspektywy 2023 behaalde WSB University de 3e plaats in Polen en is opnieuw de enige niet-openbare universiteit buiten Warschau die zo hoog scoort.

  In de ranglijst van academische scholen 2023 - van alle openbare en niet-openbare hoger onderwijsinstellingen in Polen die bevoegd zijn om doctoraten uit te reiken - stond WSB University op de 29e plaats (ten opzichte van de 32e positie).

  WSB University 1e plaats in internalisering in Polen

  Wat het internationaliseringscriterium betreft, stond WSB University op de eerste plaats van alle openbare en niet-openbare universiteiten in Polen . Dit criterium evalueert onder meer strategische partnerschapsprojecten waarbij de universiteit, academische docenten uit het buitenland, studentenuitwisseling, uitwisseling van academisch personeel, het multiculturalisme van de studentengemeenschap, studenten die in vreemde talen studeren en buitenlandse studenten betrokken zijn.

  WSB University leidt in Polen op de volgende vakgebieden:

  Logistiek - Nummer 2 onder publieke en niet-openbare universiteiten in Polen,

  Management - Nr. 5 onder publieke en niet-openbare instellingen voor hoger onderwijs in Polen en nummer 1 onder niet-openbare instellingen voor hoger onderwijs in het woiwodschap Śląskie.

  Transport - Nummer 1 onder de niet-openbare instellingen voor hoger onderwijs in Polen;

  De ranglijst van academische scholen, geleid door de Universiteit van Warschau, houdt rekening met indicatoren die zijn gegroepeerd in zeven criteria: prestige, afgestudeerden op de arbeidsmarkt, innovatie, wetenschappelijk potentieel, wetenschappelijke efficiëntie, onderwijsomstandigheden en internationalisering van studies. Dit maakt het een van de meest uitgebreide en transparante onderwijsranglijsten ter wereld.

  Locaties

  • Dabrowa Gornicza

   ul. Cieplaka 1C, 41-300, Dabrowa Gornicza

   Vragen