Keystone logo
Webster Leiden Campus

Webster Leiden Campus

Webster Leiden Campus

Invoering

Webster Universiteit

Webster University, opgericht in St. Louis, Missouri in 1915, is een geaccrediteerde Amerikaanse non-profituniversiteit met meer dan 100 locaties in tien landen. Momenteel studeren er 22.000 studenten op Webster-campussen over de hele wereld. Webster University geniet een internationale reputatie op het gebied van onderwijs en academische excellentie. Webster staat bekend om zijn innovatieve, geaccrediteerde educatieve programma's en voldoet aan de behoeften van studenten, bedrijven en werkende volwassenen over de hele wereld.

Webster Leiden Campus is een van de vier internationale campussen in Europa. Het is de enige instelling voor hoger onderwijs in Nederland die Amerikaanse geaccrediteerde graden (zowel BA/BS als MA/MBA) aanbiedt. Sinds Webster in 1983 begon met het aanbieden van Amerikaanse diploma's in Nederland, zijn meer dan 1600 studenten afgestudeerd. De alumni werken voor veel van de meest prestigieuze en interessante bedrijven en organisaties ter wereld.

Webster Leiden Campus

 • Webster begon in 1983 in een charmant pand in het historische centrum van Leiden.
 • Webster is de enige geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs in Nederland die Amerikaanse geaccrediteerde graden aanbiedt (zowel een BA/BS als een MA/MBA opleiding).
 • Momenteel de thuisbasis van 300 studenten die meer dan 50 nationaliteiten vertegenwoordigen met een alumninetwerk van bijna 2.000 studenten.
 • Webster is een non-profit universiteit (Stichting) die zich toelegt op excellentie

Waarom Webster Leiden?

Webster Leiden Campus werd opgericht in 1983 en sindsdien hebben we meer dan 2.000 studenten uit meer dan 50 landen laten afstuderen. Wij zijn het enige instituut voor hoger onderwijs dat Amerikaans geaccrediteerde graden aanbiedt in Nederland met vijf schools en colleges waaronder Arts & Sciences, Business & Technology, Communications, Education en Fine Arts.

Onze missie is gedurfd en passend voor deze tijd: Webster University, een wereldwijde instelling, die zorgt voor leerervaringen van hoge kwaliteit die studenten transformeren naar wereldburgerschap en individuele excellentie.

Belangrijkste redenen om te studeren aan Webster Leiden Campus

Als je van plan bent om voor een Amerikaans diploma in het buitenland te studeren, zijn hier onze belangrijkste redenen waarom je Webster Leiden Campus als je studiebestemming zou moeten kiezen.

 • Studeer in het hart van Europa
  • Gelegen in het hart van Nederland, onze Leidse campus grenst aan Den Haag en Amsterdam, de thuisbasis van veel organisaties en bedrijven met een divers en internationaal personeelsbestand en klantenkring. Onze strategische locatie en ons wereldwijde bereik trekken een netwerk van faculteiten van wereldklasse aan, vaak rechtstreeks afkomstig van dezelfde internationale bedrijven en organisaties, die onze studenten een unieke leerervaring bieden waarin diepgaande academische kennis wordt gecombineerd met professionele expertise.
 • Amerikaans onderwijs in Europa
  • Webster Leiden is de enige universiteit die het mogelijk maakt om een Amerikaanse opleiding en accreditatie in Nederland te krijgen.
 • Flexibele diplomastructuur
  • De flexibele diplomastructuur van Webster bevordert academische diepgang en intellectuele breedte, en moedigt je aan om verschillende interesses te verkennen. Ongeveer de helft van je cursussen zal gericht zijn op je belangrijkste studiegebied. Je resterende cursussen kunnen worden toegewezen aan een tweede major, nadruk, minor of certificaat.
 • Het is betaalbaar
  • In vergelijking met andere Europese bestemmingen zoals het Verenigd Koninkrijk is Nederland een betaalbare plek om een diploma te behalen. De kosten van levensonderhoud zijn aanzienlijk lager in 'universiteitssteden' als Leiden, vooral in vergelijking met wat je in Londen of Parijs aantreft. Ook de NS, de nationale treinmaatschappij van het land, biedt via het OV-Chipkaartprogramma sterk afgeprijsde kaartjes voor studenten aan. Naast de vele studentenkortingen die worden aangeboden door restaurants, theaters en andere bedrijven, is leven zonder auto niet alleen een optie, het is praktisch een manier van leven. Het is veel gemakkelijker om je met de trein of de fiets te verplaatsen.
 • Zoekjaar voor afgestudeerden
  • Na je afstuderen bij Webster komt er een wereld van opwindende kansen voor je beschikbaar. Het 'Zoekjaar voor afgestudeerden werkzoekenden' is een verblijfsvergunning gericht op het behouden van buitenlands talent voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Je hebt tot drie jaar na afstuderen de tijd om deze verblijfsvergunning voor een jaar aan te vragen.
 • Carrièreservice
  • Het Career Center van Webster University heeft tot doel studenten de kans te geven het beste van zichzelf te laten zien bij het solliciteren naar stages of banen. De missie van het Career Center is om onze studenten voor te lichten over het loopbaanontwikkelingsproces en de opties in de branche, zodat ze weloverwogen loopbaanbeslissingen kunnen nemen. Verder streven we ernaar onze studenten voor te bereiden op ervaringsleren (dwz stages en taakstraffen), werkgelegenheid en vervolgonderwijs en om inlenende organisaties te verbinden met ons diverse studententalent.

Ranglijsten

Webster University's wereldwijde erkenning

 • Webster University staat nog steeds bovenaan in de categorie Regional Universities-Midwest van de 2020 US News and World Report Best Colleges
 • Study Abroad-programma's gerangschikt in de top 2 procent van de 1.500 ondervraagde hogescholen en universiteiten in de "America's Best Colleges" 2019-editie van US News & World Report
 • Forbes' "America's Top Colleges" 2018, en erkend als een van de beste in het land voor studieprogramma's in het buitenland
 • TheBestSchools.org erkende Webster als een van de beste online masterprogramma's

Locaties

 • Leiden

  Webster Leiden Campus Boommarkt 1 , 2311 EA, Leiden

  Vragen