Keystone logo
Vrije Universiteit Amsterdam MSc in informatiewetenschappen
Vrije Universiteit Amsterdam

MSc in informatiewetenschappen

Amsterdam, Nederlanden

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

01 Sep 2024

EUR 2.314 / per year *

Op de campus

* voor EER-studenten; €15.446 voor niet-EU/niet-EER studenten voor 2021-2022

Invoering

Wil jij organisaties, het bedrijfsleven en de samenleving als geheel begeleiden bij verantwoorde digitale transformatie? Dan is de eenjarige, voltijdse opleiding Informatica aan de VU Amsterdam wellicht iets voor jou.

Onze master Informatiewetenschappen is de nummer één opleiding in zijn soort in Nederland: het is koploper als het gaat om verantwoorde, duurzame en sociaal bewuste software en datasystemen - het nieuwe soort ICT dat essentieel is voor een bloeiende slimme samenleving. Na afronding van deze master ben je zowel een allround ICT-professional als een specialist in deze toekomstbestendige aanpak!

De opleiding heeft een unieke multidisciplinaire focus op digitale socio-technische systemen en duurzaamheid in brede zin. Het onderwijs bestaat uit verplichte kernvakken, een selectie van keuzevakken en een masterproject Informatiewetenschappen. Voor je project kun je ervoor kiezen om een professionele stage te lopen bij een partnerorganisatie of om baanbrekend onderzoek te doen over een onderwerp naar keuze. Hoe dan ook, het programma wordt afgesloten met het schrijven van een scriptie over het door jou gekozen project. Bekijk de actuele stagevacatures op het VU Fresh Heroes platform.

Om je nog meer vakkennis te kunnen bieden, heeft de faculteit nauwe contacten met het lokale, nationale en internationale bedrijfsleven. Nieuwe ontwikkelingen worden steeds naadloos in het programma geïntegreerd. Medewerkers van de faculteit werken samen met adviesbureaus, de financiële dienstverlening, de muziekindustrie, elektriciteitsleveranciers, culturele instellingen en nog veel meer.

De startdatum van dit programma is 1 september.

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Welkom bij <span translate="no">Vrije Universiteit Amsterdam</span>

Over de school

Vragen