Keystone logo
Vrije Universiteit Amsterdam MSc in computerbeveiliging
Vrije Universiteit Amsterdam

MSc in computerbeveiliging

Amsterdam, Nederlanden

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

01 Sep 2024

EUR 2.314 / per year *

Op de campus

* voor EER-studenten; € 14.026 voor niet-EU/niet-EER studenten voor 2021-2022

Invoering

Pak de meest dringende, ambitieuze en diep technische uitdagingen op het gebied van computerbeveiliging aan

Ons Computer Security programma is uniek in Nederland en een van de weinige in zijn soort in de wereld. Het bouwt voort op een solide basis voor computersystemen, met het ontwerp, de implementatie en evaluatie van complexe systemen, en specialiseert zich vervolgens in de beveiligingsproblemen van moderne systemen, zowel in hardware als in software. De nadruk ligt op experimentele informatica in plaats van theorie. Als zodanig zijn de meeste cursussen in het curriculum erg praktisch, wat betekent dat je uitgebreide praktische en onderzoeksgerichte ervaring opdoet in computersystemen en beveiliging.

Je bestudeert de innerlijke werking van moderne computersystemen en begrijpt hoe ze steeds complexer zijn geworden om de uitdagingen van Clouds, Big Data, Internet of Things, enz. Aan te gaan, en de steeds groeiende vraag naar betere prestaties. Je leert hoe een dergelijke complexiteit gepaard gaat met niet-triviale beveiligingskosten, waarbij elke laag van de moderne hardware- en softwarestack wordt geplaagd door kritieke beveiligingsproblemen.

Van Heartbleed tot Rowhammer, van Spectre tot Meltdown, Foreshadow en RIDL, je leert hoe de verschillende soorten beveiligingsproblemen kunnen leiden tot steeds geavanceerdere aanvallen en exploitatietechnieken. Om je tegen dergelijke aanvallen te verdedigen, bestudeer je de modernste verdedigingstechnieken, zoals het ontwerpen van veilige systemen, softwareharden, verificatie, enz. Je leert ook hoe je de modernste technieken en hulpmiddelen kunt gebruiken om te helpen. veiligheidsanalyse, dat wil zeggen, hardware/software reverse engineering, kwetsbaarheidsanalyse, malware-analyse, enz.

In een notendop leert u hoe u experimentele en empirische benaderingen kunt gebruiken om de systeembeveiligingsproblemen van vandaag te begrijpen en aan te pakken voor de hackerbestendige computersystemen van morgen. Bovendien ontwerp, implementeert en evalueert u complexe systemen en beveiligingsoplossingen. Hiervoor werk je vaak in kleine teams om waardevolle onderzoeksvaardigheden in samenwerking te leren.

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Welkom bij <span translate="no">Vrije Universiteit Amsterdam</span>

Over de school

Vragen