Keystone logo
Vrije Universiteit Amsterdam MSc in Aardwetenschappen
Vrije Universiteit Amsterdam

MSc in Aardwetenschappen

Amsterdam, Nederlanden

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 2.314 / per year *

Op de campus

* voor EER-studenten; € 14.236 voor niet-EU/niet-EER-studenten voor 2021-2022

Invoering

Specialisaties

  • Master in aardwetenschappen: aarde en klimaat
  • Master in aardwetenschappen: geologie en geochemie
  • Master in aardwetenschappen: wereldwijde milieuverandering en -beleid

Pak de complexe problemen van onze planeet aan

Dit tweejarige programma geeft je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt als je wilt helpen bij het aanpakken van de complexe problemen waarmee onze planeet vandaag wordt geconfronteerd. Je kunt je specialiseren in een van de drie onderwerpen: geologie en geochemie, aarde en klimaat, of wereldwijde milieuverandering en beleid. Elke specialisatie heeft verschillende stromen, zodat je je eigen individuele profiel kunt opbouwen ter voorbereiding op je toekomstige professionele carrière

Het programma staat bekend om het integreren van andere vakgebieden in zijn specialisaties, zoals wiskunde en informatica, natuurkunde, scheikunde, biologie en milieuwetenschappen, zodat je kunt kiezen of je een breed opgeleide aardwetenschapper wilt worden of je wilt concentreren op een van de stromen aangeboden door de drie specialisaties.

Projectgerelateerd

Het programma is 120 ECTS waard; ongeveer 50 ECT's zijn onderzoeksprojectgerelateerd, wat betekent dat je betrokken zult zijn bij een bedrijfsstage of deelneemt aan een onderzoeksproject compleet met veldwerk, laboratoriumwerk en/of computermodellering.

De masteropleiding Aardwetenschappen aan VU Amsterdam heeft een uitstekende reputatie. Het is kleinschalig, wat betekent dat je persoonlijk contact hebt met alle studenten, maar het heeft een grote reikwijdte, waardoor je kunt kiezen uit een breed scala aan onderwerpen. In die zin lijken Amsterdam en het programma veel op elkaar: indrukwekkend maar klein genoeg om je meteen thuis te laten voelen!

Internationale

De master kijkt naar mondiale aardsystemen en internationale uitdagingen zoals klimaatverandering, energietransitie, beleid en economie, natuurlijke gevaren en verlies van biodiversiteit. Ook organiseren we, waar mogelijk, internationaal veldwerk. De opleiding beperkt zich niet tot Nederlandse casuïstiek, maar gaat over de grenzen heen.

Waar mogelijk bieden we persoonlijke begeleiding tijdens je studie door een medewerker die je zal helpen je curriculum vorm te geven en het meeste uit je studie te halen, en je ook voor te bereiden op je toekomstige carrière. Faculteitsleden en medestudenten komen uit uiteenlopende landen en achtergronden, waardoor de master Aardwetenschappen aan VU Amsterdam een echt internationaal programma is. Onze docenten hebben een hoog internationaal profiel op basis van succesvolle fondsenwerving; verschillende hebben internationale onderscheidingen ontvangen.

De startdatum van dit programma is 1 september.

leerplan

Carrièremogelijkheden

Welkom bij <span translate="no">Vrije Universiteit Amsterdam</span>

Over de school

Vragen