Keystone logo
Vilnius University Master in Oost-Europese en Russische studies
Vilnius University

Master in Oost-Europese en Russische studies

Vilnius, Litouwen

3 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

01 Sep 2024

EUR 4.384 / per year *

Op de campus

* per jaar

Invoering

Waarom Oost-Europese en Russische studies studeren aan Vilnius University ?

Jij zal:

  • Verken Oost-Europa vanuit het moderne en gezellige Vilnius.
  • Bouw je expertise op door te studeren in een van de toonaangevende onderzoeksinstellingen in de regio.
  • Sluit je aan bij de levendige hub van veldexperts en praktijkmensen.
  • Ervaar Rusland op een uur afstand.
  • Neem deel aan studiereizen naar Wit-Rusland, Moldavië, Georgië, Oekraïne.
  • Loop stage bij toonaangevende instellingen voor buitenlands beleid en denktanks.

Toelatingseisen en selectiecriteria

  • Bachelor diploma of het equivalent daarvan;
  • Engelse taalvaardigheid - het niveau niet lager dan B2 (volgens het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) (Internationaal erkend certificaat of Skype-interview)*;
  • Het selectiecriterium is gebaseerd op het gewogen gemiddelde van alle cijfers die zijn vastgelegd in de transcriptie van je academische rapport.

Kandidaten uit Wit-Rusland die geen test hebben afgelegd, kunnen zonder deze een aanvraag indienen, omdat hun taalvaardigheid wordt gecontroleerd tijdens een online interview.

Internationale mobiliteit

Programmastudenten hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan het Erasmus+ uitwisselingsprogramma. Ook is het mogelijk om te studeren aan verschillende partneruniversiteiten in Oost-Europese landen.

<img class=" inserted-image image-element img-responsive " src=" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/14/141912_QB3A8303.jpg " alt=" 141912_QB3A8303.jpg " data-json=" {"author":"© ","author_url":"","source" :""}" />

Carrièremogelijkheden en toegang tot verdere studies

Wat kun je bereiken nadat je het verschil tussen glasnost en perestrojka hebt ontdekt? Onze afgestudeerden hebben een aantal verschillende mogelijkheden gevonden: sommigen vervolgen hun loopbaan als ambtenaar in overheidsinstellingen en diplomatieke diensten. Anderen werken als analisten en experts in de internationale organisaties, academische en onderzoeksinstellingen, de particuliere sector in Litouwen en in het buitenland. En voor het geval je je kennis wilt verspreiden en nog meer wilt leren als afgestudeerde van de Oost- en Midden-Europese studies, heb je toegang tot de derde cyclus (doctoraatsstudies).

Vrijstelling collegegeld

Collegegeldvrijstelling wordt toegekend aan de meest gemotiveerde en competente internationale niet-EU / EER-student die een masteropleiding in Oost-Europese en Russische studies aanvraagt. Deze beurs dekt alleen de volledige kosten van het collegegeld. Lees meer op de pagina Scholarship.

Getuigenissen van studenten

Mariam Grigalashvili, Georgisch Instituut voor Politiek (GIP), beleidsanalist

Ik denk dat de VU TSPMI me meer heeft gegeven dan de universiteit haar studenten normaal gesproken kan geven. Tijdens mijn studie aan de VU liep ik stage bij de Ambassade van Georgië in Vilnius, waar ik de kans kreeg om de theoretische kennis die TSPMI me gaf in de praktijk te brengen. Na mijn afstuderen realiseerde ik me dat ik een aantal belangrijke dingen van Vilnius had gekregen: persoonlijke ontwikkeling, taalvaardigheden, een internationaal netwerk van vrienden en natuurlijk mijn diploma, dat me hielp om een passende baan in mijn land te vinden. Nu ben ik beleidsanalist bij het Georgian Institute of Politics (GIP). Ik werk aan analytische en onderzoeksprojecten met betrekking tot de relatie tussen de EU en Georgië, een democratiseringsproces en een veiligheidskwestie.

Natalya Semerova, afgestudeerd uit Oekraïne

Beide jaren van studie hebben veel ervaring opgeleverd: het presenteren van tientallen verschillende presentaties, het uitvoeren van individuele onderzoeken, het lezen van een groot aantal werken van vooraanstaande wetenschappers uit het verleden en het heden op aanbeveling van de docenten, simulaties van de internationale onderhandelingen, bezoeken aan de staatsinstellingen van Litouwen en aan de belangrijke zakelijke instellingen, die een rol spelen in het huidige beleid van Litouwen, studiereizen, zomercursussen, conferenties, enz. Het is onmogelijk om de verscheidenheid aan absoluut nieuwe en fascinerende activiteiten te beschrijven, die het programma heeft ons voorgesteld - aan buitenlandse studenten.

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Vragen