Keystone logo
VID Specialized University

VID Specialized University

VID Specialized University

Invoering

VID Specialized University heeft meer dan 4500 studenten op zeven campussen in vier steden; Bergen, Oslo, Sandnes en Stavanger. VID heeft een lange traditie en ervaring in gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen en theologische studies.

We hebben 50 opleidingen verspreid over het netwerk. VID Specialized University College ontstond op 1 januari 2016, na de fusie tussen vier Noorse instellingen: Diakonhjemmet University College in Oslo en Sandnes, Betanien University College in Bergen, Haraldsplass Deaconess University College in Bergen en MHS – School of Mission and Theology in Stavanger. Betanien Hogeschool biedt klinische studies aan voor internationale uitwisselingsstudenten binnen de medische en chirurgische praktijk, geestelijke gezondheidszorg en thuiszorg. Diakonhjemmet University College werd in 1890 opgericht als een particuliere universiteit zonder winstoogmerk. Op deze basis bestaat de erkende hogeronderwijsinstelling nu uit zo'n 2300 studenten en 160 faculteiten en medewerkers.

video

122668_VID_pic_5.jpg

De kernwaarden van het college worden samengevat in de slogan: “Dedicated to People.” Deze waarden weerspiegelen ook de academische focus van de hogeschool, die uitsluitend gericht is op gezondheids-, sociale en kerkgerelateerde programma's op alle niveaus (bachelor, master en doctoraat), en wordt ondersteund door doorlopend onderzoek op alle gebieden. Haraldsplass Deaconess University College (HDUC) is een particuliere, non-profit, christelijke, geaccrediteerde, door de overheid gefinancierde University College in Noorwegen. Het staat bekend om een hoog professioneel niveau en studenttevredenheid.

De hogeschool zet in op internationalisering en ongeveer 50% van de bachelorstudenten verblijft tijdens hun studie korter of langer in het buitenland. MHS - School of Mission and Theology is een particuliere, gespecialiseerde universiteit die eigendom is van de Norwegian Mission Society (NMS), die zich inzet voor hoogwaardig onderwijs en onderzoek met betrekking tot wereldwijde perspectieven op de missie van de kerk, evenals religieuze en culturele ontmoetingen.

video

Locaties

 • Oslo

  184 Vinderen, NO-0319 Oslo, NO-0319, Oslo

  • Bergen

   Ulriksdal 10, 5009, Bergen

   • Sandnes

    Vågsgaten 40, 4306, Sandnes

    • Stavanger

     Misjonsmarka 12, 4024, Stavanger

     Vragen