Keystone logo
© Vatel Andorra
Vatel Andorra

Vatel Andorra

Vatel Andorra

Invoering

Vatel's geschiedenis

Het is een instelling die 40 jaar bezig is met het voorbereiden van toekomstige managers en directeuren van de internationale horeca. Zijn opleiding bestaat uit een Bachelor in International Hotel Management.

Vatel-onderwijs strekt zich uit tot 34 landen, met 55 scholen, met meer dan 9.000 studenten, 39.000 afgestudeerden over de hele wereld, 520 leraren en een netwerk van belangrijke medewerkers over de hele wereld.

Het programma

Het bachelorprogramma International Hospitality Management aan de Hotel & Tourism Business School Vatel Andorra is bedoeld voor kandidaten die hun Baccalaureate of Higher Level-opleidingscyclus met succes hebben afgerond.

Het onderwezen programma biedt de mogelijkheid om tegemoet te komen aan de trainingsbehoeften van de hotel- en toeristenindustrie en biedt de student gespecialiseerde training.

De onderwijsmethodologie is een succesvolle combinatie en balans tussen trainingspraktijken en academische training aangepast aan de nieuwe eisen en de huidige eisen van de sector.

Onze faculteit heeft hooggekwalificeerde docenten, allemaal actieve professionals in de sector, die zich inzetten om bruggen te slaan tussen theoretische onderwerpen en professionele ervaring. Daarnaast heeft de opleiding een duidelijke internationale oriëntatie waardoor studenten zich in een geglobaliseerde context kunnen ontwikkelen, inspelend op de ambities van het beroep.

Trainingsdoelen

Verwerf en beheers de technieken van toezicht en management, ontwikkel zakelijke kwaliteiten met een open geest, met name binnen internationaal toerisme en gastvrijheid.

Titel en duur

 • Titel van de Franse staat geregistreerd in RNCP bij ministerieel besluit en gecertificeerd niveau II
 • Totaal studiepunten: 180 ECTS (European Credit Transfert System).
 • Studieduur: 3 jaar
 • Mogelijkheid om de internationale kwalificatie EURHODIP, European Bachelor of Management Hospitality & Tourism, aan te bieden naast die van VATEL-scholen.

Taal van de lessen

 • Spaans
 • Geleidelijk krijgen studenten lessen in het Engels (tot 30% van hun lesuren).

toegangseisen

 • Bachelor's Degree of Hoger Diploma.
 • Slaag voor Vatel's eigen toegangstests.

Toegepast onderzoekscentrum

Het Cirvath (Vatel International Research Centre in Tourism and Hospitality) is een onderzoekscentrum waarin de professoren van de Vatel-groep anticiperen en zelfs bijdragen aan de evolutie van het toerisme en de horeca. Studenten profiteren gedurende hun hele studie.

Buitenschoolse activiteiten

Bij Vatel Andorra vinden we het essentieel dat het studieplan aspecten omvat die verder gaan dan het academische leven, daarom wordt het programma versterkt met buitenschoolse activiteiten, die de professionele kennis zullen verbreden en de managementvaardigheden, strategische capaciteit en ondernemersgeest bij onze studenten zullen verbeteren.

Nationale en internationale stages

Vatel Andorra heeft verschillende perioden van nationale en internationale stages gepland, die variëren afhankelijk van de syllabus die tijdens het schooljaar wordt bestudeerd. Studenten doen op deze manier ervaringen op met betrekking tot de realiteit van hun toekomstige beroep, ontwikkelen vaardigheden voor teamwerk en experimenteren in de omgeving waarnaar ze zijn gericht.

De school heeft overeenkomsten met de beste ketens, hotelinrichtingen en toeristische bedrijven ter wereld zodat haar studenten stages kunnen lopen. Op deze manier kunnen studenten minimaal een jaar stage lopen, wat hen voorbereidt om zich aan te passen aan de realiteit van de arbeidsmarkt.

Carrièremogelijkheden

Het beroep opent zich voor nieuwe sectoren die gediversifieerde professionele carrières bieden, zoals onafhankelijke gastvrijheid en nationale of internationale ketens, professioneel en recreatief toerisme, agrovoeding en grote distributie, lucht-, land- en zeetransport, dienstverlenende bedrijven, enz...

De kwaliteiten die door Vatel-afgestudeerden zijn ontwikkeld, zoals gevoel voor gastvrijheid, luisteren, elegantie, knowhow en worden, maken profielen die worden gewaardeerd door de luxe-industrie en prestigieuze merken.

Redenen om in Andorra te studeren

 • Het is een van de veiligste landen ter wereld.
 • Het is het skiland met de meeste zonnige dagen.
 • Andorra leidt de ranglijst van bestemmingen met meer toeristen per inwoner.
 • Het ontvangt meer dan 8 miljoen bezoekers en meer dan 2 miljoen toeristen per jaar. Het heeft 3 skigebieden in de top 10 prijs-kwaliteitverhouding in Europa.
 • Het heeft een geweldig recreatie- en sportaanbod: onder andere winkelen, cultuur, gastronomie, thema- en pretparken, internationale sportevenementen, spa's en wellnesscentra.
 • De school is gelegen in een onvergelijkbare natuuromgeving met alle privileges van een grote stad. Het ligt op 2 minuten van het sportcomplex en de kabelbaan die toegang geeft tot de skipistes en op 10 minuten van het commerciële centrum van Andorra.
 • In Andorra kunnen studenten genieten van allerlei sociale, recreatieve en sportieve activiteiten.

MARCO POLO internationaal programma

Studentenuitwisseling tussen Vatel-scholen.

Met het Marco Polo-programma biedt Vatel Andorra studenten de mogelijkheid om hun opleiding op internationale schaal te ontwikkelen en het tweede jaar van hun studie af te ronden in een van de 55 Vatel-scholen ter wereld.

De student ontdekt een nieuw land en dompelt zich onder in een andere cultuur, in een andere taal en bereidt zich beter voor op een internationale carrière. Bovendien wordt het naast elkaar bestaan in de klas tussen klasgenoten uit verschillende landen en hun integratie in studie- en werkteams die diversiteit bevorderen bevorderd.

Campusfuncties

Een businessschool met geavanceerde apparatuur

 • Klaslokalen uitgerust met audiovisuele apparatuur en beamers
 • Vergaderzalen
 • Speciale studieruimten voor studenten
 • Gratis internettoegang (Wi-Fi-verbinding)

  toelatingen

  Locaties

  • Encamp

   Carrer d'Engolasters, AD200, Encamp

   Opleidingen

    Vragen