Keystone logo
VSB - Technical University of Ostrava

VSB - Technical University of Ostrava

VSB - Technical University of Ostrava

Invoering

Wie we zijn

VSB - Technical University of Ostrava (VSB-TUO), opgericht in 1849, is een Tsjechische openbare universiteit met een lange traditie in hoogwaardig technisch onderwijs en onderzoek. Deze traditionele kernwaarden zijn voortdurend bijgewerkt om rekening te houden met de huidige geavanceerde technologieën en de steeds veranderende behoeften van de industrie. VSB-TUO heeft sterke banden met de industrie en gedijt op toegepast onderzoek, in samenwerking met bedrijven en instellingen over de hele wereld, bij het vinden van innovatieve oplossingen voor hedendaagse problemen.

Studie aan VSB-TUO legt de nadruk op praktische training, terwijl onderzoek wordt gedaan naar echte problemen uit de moderne industrieën met behulp van de nieuwste software en instrumenten. In veel vakken is 50% van de cursussen praktisch georiënteerd, wat een perfecte aanvulling is op de geavanceerde theoretische instructie en ervoor zorgt dat afgestudeerden de opleiding en ervaring hebben opgedaan die werkgevers overal ter wereld hebben gezocht.

Visie

Wij behoren tot de belangrijkste Europese universiteiten die technisch en economisch onderwijs aanbieden, toegepast en fundamenteel onderzoek verrichten en zorgen voor de nodige technische begeleiding, raadpleging en deskundige dienstverlening aan de samenleving.

Onze missie

Wij maken deel uit van het universitaire systeem dat het hoogste niveau van het onderwijssysteem in de Tsjechische Republiek is. We geven kennis door, ontwikkelen vaardigheden en creëren ruimte voor de professionele groei van individuen en de ontwikkeling van de hele samenleving in gebieden met technologische en economische specialisaties. We werken samen met overheidsorganisaties, lokale autoriteiten, binnenlandse en buitenlandse universiteiten, wetenschappelijke instellingen, organisaties en individuen. Onze fundamentele taak is:

 • Hoger onderwijs verstrekken
 • Onderzoek en ontwikkeling ontwikkelen
 • Ontwikkel samenwerking met de praktijk

Ethische code

Met de Ethische Code VSB - Technische Universiteit van Ostrava, als drager van Europese cultuur en onderwijs, verkondigt de morele waarden die voortvloeien uit de Europese culturele omgeving en streeft dus naar een hoge standaard van ethisch gedrag voorbij de verplichte wettelijke normen.

Statistieken

 • 3176 succesvolle afgestudeerden dit jaar
 • 40% van de VSB-TUO-afgestudeerden is vrouw
 • Meer dan 100 voordelen van een pas afgestudeerden

  Campusfuncties

  Een moderne campus die we blijven upgraden

  We ontwikkelen onze campus voortdurend om een kwaliteitsomgeving voor onze studenten te garanderen, met nieuwe en gerenoveerde gebouwen, onderzoekscentra, laboratoria en comfortabele klaslokalen.

  Op de Campus van VSB-TUO zijn allerlei voorzieningen voor studenten, medewerkers, maar ook voor het grote publiek. Onze campus kan een tweede thuis voor u zijn.

  Een van de grootste campussen in Midden-Europa

  De campus van VSB - Technical University of Ostrava is een van de grootste in Midden-Europa. Naast accommodatie biedt het ook cateringdiensten, sport- en culturele voorzieningen en een aantal andere diensten. Op deze campus vind je ook een postkantoor, studentenwinkels en een gratis wifi-verbinding voor alle studenten. Binnen de campus is er ook een galerij, een bibliotheek en een pc-paviljoen. Studenten kunnen gebruik maken van de diensten van een lokale arts, een psycholoog of een loopbaanadviseur.

  De campus van VSB-TUO biedt een breed scala aan sportfaciliteiten voor studenten, medewerkers, maar ook voor het grote publiek. Binnen de campus zijn er buiten badminton- en volleybalvelden, een klimmuur, indoor basketbal- en volleybalvelden en een voetbalveld met kunstgras. U kunt tafeltennissen, proberen vechtsporten te beoefenen, naar fitnesscentra gaan, of naar onze aerobe hal waar u kunt kiezen tussen snelle of langzame vormen van oefeningen. Een openbaar zwembad is binnen handbereik - slechts één tramhalte verwijderd.

  De hoofdcampus van VSB-TUO ligt in de zeer aangename omgeving van Poruba - in de nabijheid van een bos, met paden voor inline skaten of fietsen. De campus is met het openbaar vervoer verbonden met andere delen van Ostrava, zelfs 's nachts. Ostrava is zeer goed bereikbaar, niet alleen met de trein, maar nu de snelweg is voltooid, ook met bus en auto.

   Beurzen en financiering

   VSB-TUO biedt een Full-degree beurs aan, bedoeld voor buitenlandse kandidaten voor een voltijdstudie van een bachelor-, vervolgmaster- of doctoraatsopleiding in het Engels aan VSB – Technische Universiteit van Ostrava en voor buitenlandse studenten van het eerste jaar van voltijd bachelor-, vervolgmaster- of doctoraatsopleiding Engels bij VSB-TUO.

   Campusleven & Faciliteiten

   VSB-TUO is de thuisbasis van het Internationaal Contactpunt voor internationale studenten en academici. International Contact Point is een kantoor- en vergaderruimte gewijd aan het verlenen van assistentiediensten.

   Er zijn ook cateringdiensten waar elke dag tot 15 soorten gekookte maaltijden en korte bestellingen worden bereid, waaronder vegetarische en glutenvrije gerechten. Aanvullende aankopen worden verzorgd door 5 buffetten en door een populair pizzarestaurant, dat 20 soorten pizza bereidt.

   VSB-TUO beschikt niet alleen voor studenten en medewerkers over ruime en kwalitatief goede sportterreinen.

   Er ligt een wereld aan mogelijkheden in de internationale omgeving van VSB-TUO. Je leert studenten van over de hele wereld kennen en geniet van het leven in een studentenstad.

   VSB-TUO is ook de thuisbasis van een eigen kunstgalerie en bibliotheek, het Prof. F. Pošepný Geologisch Paviljoen en een Observatorium en Planetarium, die een breed scala aan evenementen aanbieden die open zijn voor het publiek. Deze omvatten tentoonstellingen, beurzen, filmvertoningen, lezingen en activiteiten voor kinderen en scholen. Ieder jaar organiseert VSB-TUO ook Art & Science, een evenement voor het grote publiek, waar workshops worden aangeboden onder leiding van faculteiten en studenten, waarin wetenschappelijke experimenten, onderzoek en het werk van de universiteit worden geïntroduceerd.

   VSB-TUO heeft de grootste centrale campus van Tsjechië en een van de grootste van Centraal-Europa. De hoofdcampus van VSB-TUO ligt in de zeer aangename omgeving van Ostrava-Poruba, die ook 's nachts via uitstekend openbaar vervoer verbonden is met andere delen van Ostrava.

   De campus is verbonden via WiFi en biedt onderdak aan cafés, beachvolleybal- en tennisbanen, voetbalvelden, inline skate- en fietspaden, pubs, clubs en alle plekken waar je nodig hebt om te studeren en te ontspannen.

   Locaties

   • Ostrava

    17. listopadu 2172/15, 708 00 , , Ostrava

   Vragen