
MA in
Master in de sociologie - Interculturele bemiddeling University of Wroclaw

Invoering
MA in Sociology Intercultural Mediation-programma geeft je een unieke kans om antwoorden te vragen en te zoeken op de grote vragen over sociale veranderingen die elke dag om je heen plaatsvinden (denk aan migraties, sociale bewegingen, culturele transformaties en nog veel meer). Wat zijn de redenen voor deze wijzigingen? Wat zijn hun implicaties voor het individu en voor de hele samenleving?
We leggen grote nadruk op het onderwerp interculturele bemiddeling, wat betekent dat we u helpen te begrijpen hoe cultuur (in zijn grote verscheidenheid) sociale verandering informeert en hoe deze kan worden gefaciliteerd met behulp van de kennis over hoe mensen sociale groepen creëren, hoe ze communiceren, wat voor soort interne en externe factoren beïnvloeden hoe de samenleving werkt. MA in Sociology Intercultural Mediation-programma is een kans om te studeren in een cultureel open en intellectueel stimulerende omgeving met begeleiding door wetenschappers en experts op een breed scala van onderzoeksgebieden en sociale praktijk van interculturele communicatie. De masteropleiding sociologie, specialisatie "Interculturele bemiddeling" wordt aangeboden door het Instituut voor Sociologie aan de University of Wroclaw. Het Instituut voor Sociologie werd opgericht in 1988. Het is het oudste onderzoeks- en onderwijscentrum in Wrocław dat BA- en MA-programma's in sociologie aanbiedt op basis van hooggekwalificeerd personeel. Het Instituut voor Sociologie heeft 52 academische docenten in dienst, waaronder 40 universitair docenten en 12 universitair hoofddocenten en hoogleraren. Het instituut werkt samen met een scala aan nationale en internationale academische partners.
Het programma is gebaseerd op de synergie met het internationale masterprogramma Erasmus Mundus MITRA (Médiation interculturelle: identités, mobilités, conflits) waarbij ook het Instituut voor Sociologie betrokken is.
Programma resultaat
De afgestudeerden van het programma Interculturele bemiddeling verwerven kennis, vaardigheden en competenties die ze kunnen gebruiken in hun professionele werk op het gebied van interculturele communicatie (op lokaal en bedrijfsniveau), conflictoplossing en acties gericht op sociale integratie, evenals praktische ( kwantitatief en kwalitatief) sociaal onderzoek naar de problemen van multiculturalisme, migratie en sociale veranderingen die wereldwijd en in Midden- en Oost-Europa plaatsvinden. Het programma bereidt hen voor om te werken als experts in het staats- en lokaal bestuur, niet-gouvernementele organisaties en bedrijven in de particuliere sector en biedt hen overdraagbare vaardigheden op het gebied van multiculturalisme, diversiteitsbeheer en culturele conflictoplossing.
leerplan
Het programma omvat 905 lesuren (121 ECTS). De bijzondere aandacht van het programma "Interculturele bemiddeling" ligt op de lokale, regionale (Midden- en Oost-Europese) en mondiale dimensies van cultuur en multiculturalisme.