Keystone logo
University of Wroclaw

University of Wroclaw

University of Wroclaw

Invoering

De Universiteit van Wrocław heeft een rijke geschiedenis van meer dan drie eeuwen. Opgericht door Leopold I Habsburg, evolueerde de universiteit van een bescheiden school gerund door jezuïeten tot een van de grootste academische instellingen in Polen. Aan het begin van de 19e eeuw had de universiteit vijf faculteiten: filosofie, katholieke theologie, evangelische theologie, rechten en geneeskunde. Later werd het uitgebreid met talrijke afdelingen, laboratoria en een natuurmuseum, dat tot op de dag van vandaag bestaat.

Na de Tweede Wereldoorlog begon een groep Poolse professoren, voorheen uit Lvov, met onderwijs- en onderzoeksactiviteiten aan de universiteit van Wrocław. Aanvankelijk creëerden ze de faculteiten van recht en bestuur, kunst, natuurwetenschappen, landbouw, diergeneeskunde, geneeskunde, wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Sommige van deze faculteiten werden al snel omgevormd tot andere universiteiten.

Sinds het begin van de 20e eeuw heeft de universiteit van Wrocław 11 Nobelprijswinnaars gewonnen, zoals Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern en Max Born.

Vandaag is de eerste en belangrijkste focus van de Universiteit van Wrocław wetenschappelijk onderzoek. Onze wetenschappers hebben talloze contacten met hun collega-onderzoekers van andere instellingen voor hoger onderwijs in Polen en de rest van de wereld. Het succes van onze onderzoekers is onlangs erkend door de Poolse autoriteiten, die de financiering voor zowel apparatuur als onderzoek aan onze universiteit met 80% hebben verhoogd in vergelijking met voorgaande jaren.

Net als in de meeste landen, in Polen, maakt het nationale systeem voor kwaliteitsbeoordeling deel uit van een nationale strategie om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Elke vier jaar evalueert het ministerie van Onderwijs faculteiten van alle Poolse universiteiten. Vorig jaar waren 9 van de 10 van onze faculteiten gekwalificeerd in de hoogste categorie en één was de op één na hoogste.

De Academic Incubator of Entrepreneurship is een nieuwe eenheid van de Universiteit van Wrocław die is ontworpen om studenten te helpen bij het starten van hun eigen bedrijf door gratis ondernemingsadvies te geven, conferenties en seminars te organiseren, geselecteerde investeringen te subsidiëren en kantoorruimte aan te bieden. De Academic Incubator of Entrepreneurship werkt samen met het Wrocław Technology Park, een technologisch centrum met laboratoria, kantoorruimte, conferentiecentrum en moderne multimedia-apparatuur. Het doel van het technologiepark is om voorwaarden te creëren voor het gebruik van het wetenschappelijke en industriële potentieel van Wrocław en de regio en om de industrie voor geavanceerde technologieën te stimuleren. De Universiteit van Wrocław is er trots op een van haar aandeelhouders te zijn.

Statistieken

Tegenwoordig is de Universiteit van Wrocław de grootste universiteit in de regio en geeft ze les aan meer dan 26.000 studenten en ongeveer 1300 promovendi aan 10 faculteiten. Elk jaar studeren 9000 studenten af aan de universiteit.

    Locaties

    • Wrocław

      University Of Wroclaw Pl. Uniwersytecki 1

      Vragen