Keystone logo
University Centre of the Westfjords

University Centre of the Westfjords

University Centre of the Westfjords

Invoering

Het Universitair Centrum van de Westfjorden is een non-profitorganisatie die is opgericht in maart 2005. Het heeft 40 oprichtende leden, waaronder alle instellingen voor hoger onderwijs in het land. Het centrum begon zijn activiteiten in Vestrahús in Ísafjörður in januari 2006. In hetzelfde gebouw zijn onder meer kantoren van het Marine Research Institute, de IJslandse Visserijlaboratoria en het IJslandse Sneeuwlawine Onderzoekscentrum gevestigd. Het Regionale Ontwikkelingscentrum Westfjorden is hier ook gevestigd en alle organisaties die in het gebouw vertegenwoordigd zijn, delen gemeenschappelijke opvangfaciliteiten.

Het Universitair Centrum biedt een internationaal georiënteerd, multidisciplinair masterprogramma in Coastal and Marine Management, dat in het Engels wordt gegeven. Het programma bereidt studenten voor op een van de meest fascinerende en belangrijke onderwerpen van vandaag: beheer en gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Het programma wordt gegeven in modules van drie weken en elke module wordt ook aangeboden als een korte cursus.

Het centrum helpt ook universiteitsstudenten en docenten van buiten het gebied bij het leggen van contacten in de Westfjorden. Het centrum geeft informatie over de regio als een interessante optie en onderzoeksgebied en ondersteunt studenten en wetenschappers bij hun werk aan onderzoeksprojecten in de Westfjorden.

Locaties

  • Ísafjörður

    University Centre of the Westfjords Sudurgotu 12,

Vragen