Keystone logo
Universitatea De Vest Din Timisoara

Universitatea De Vest Din Timisoara

Universitatea De Vest Din Timisoara

Invoering

Universitatea de Vest din Timişoara ( UVT ) / West University of Timişoara (WUT) is de belangrijkste instelling voor hoger onderwijs en onderzoekscentrum in West-Roemenië. De gemeenschap bestaat uit ongeveer 16000 studenten en meer dan 700 academisch personeel. Het is een uitgebreide universiteit met 11 faculteiten met hun respectieve afdelingen, evenals een afdeling lerarenopleiding.

De faculteiten die functioneren in het kader van UVT bieden landelijk geaccrediteerde studieprogramma's op bachelor-, master- en doctoraalniveau in de volgende vakgebieden: Arts and Design; Chemie, Biologie, Geografie; Economie en Bedrijfskunde; Wet; Brieven, geschiedenis en theologie; Wiskunde en informatica; Muziek en theater; Lichamelijke opvoeding en sport; Fysica; Politieke wetenschappen, wijsbegeerte en communicatiewetenschappen; Sociologie en psychologie.

West University of Timisoara biedt studenten de mogelijkheid om theoretische en praktische kennis te combineren, in een multi- en interdisciplinaire omgeving, en hen voor te bereiden op het betreden van een geglobaliseerde arbeidsmarkt. Aangezien meer dan 5% van de studenten internationaal is, is de universiteit intensief betrokken bij internationaliseringsprocessen, waarbij onze faculteiten meer dan 20 studieprogramma's in vreemde talen (Engels, Duits of Frans) aanbieden op bachelor-, master- en doctoraatsniveau.

De sterke focus van de universiteit op academische kwaliteit wordt ook onderschreven door de associatie van UVT met de European Association of Universities (EUA) en de International Association of Universities (IAU), evenals met vele andere internationale instanties en verenigingen (Agence Universitaire de la Francophonie, Europese vereniging voor internationaal onderwijs, Europese vereniging van Erasmus-coördinatoren, enz.). Daarnaast implementeert West University van Timisoara jaarlijks meer dan 100 onderzoeksprojecten, waarvan ongeveer 30% een sterke internationale dimensie hebben. Door de bevordering van een multi- en interdisciplinaire benadering van hoger onderwijs en onderzoek, met een duidelijke focus op internationalisering, heeft de WUT meer dan 380 bilaterale overeenkomsten ter bevordering van uitwisselingen in het Erasmus-programma en meer dan 180 andere bilaterale overeenkomsten met instellingen voor hoger onderwijs over de hele wereld. Op jaarbasis heeft de West University van Timisoara meer dan 300 uitgaande studenten (studies en stage) die een mobiliteit in het buitenland nastreven, evenals meer dan 200 studenten inkomende mobiliteit, georganiseerd in het kader van Erasmus mobiliteitsprojecten. Ook volgen jaarlijks ongeveer 600 internationale studenten een volledige opleiding aan de WUT. Met een geschatte toename van 15% in internationale studentenaantallen voor het volgende academische jaar, is onze universiteit toegewijd aan het ondersteunen van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten in een steeds internationaler wordende academische wereld. Highly gericht op de internationalisering van curricula, West University van Timisoara is meer en meer georiënteerd op kansen voor de absorptie van afgestudeerden in een geglobaliseerde arbeidsmarkt.

Uiteindelijk maakt de West University van Timişoara deel uit van een zeer multiculturele en dynamische stad die talloze leermogelijkheden biedt, zelfs na het academische leven. Timişoara is niet alleen een kosmopolitische stad die sterk verbonden is met de rest van Europa, maar ook de stad met de hoogste internetsnelheid ter wereld en een toekomstige culturele hoofdstad van Europa in 2021. Hier studeren kan de studenten op veel verschillende manieren ten goede komen. Bovendien heeft de universiteit een moderne en volledig uitgeruste bibliotheek, evenals verschillende taal- en cultuurcentra (Chinees, Portugees, Frans, Duits, Oostenrijks, Italiaans, Spaans, Servisch, enz.). Last but not least, is de studentencampus gelegen in het hart van de stad en is op zichzelf een attractie, met veel mogelijkheden voor vrije tijd en wonen.

Statistieken

De sterke focus van de universiteit op kwaliteit in een steeds internationaler wordende academische wereld wordt erkend door haar positie in wereldwijde ranglijsten (bijvoorbeeld Times Higher Education Emerging Economies University Rankings Top 201-250 in 2018, QS World University Rankings Top 701+ in 2015- 2016, QS Rankings per onderwerp Top 150-200 op het gebied van moderne talen 2017 of Shanghai Ranking per onderwerp Top 301-400 in 2018 op het gebied van natuurkunde).

  Campusfuncties

   Locaties

   • Timișoara

    Blvd. V. Parvan 4, 300223, Timișoara

   Vragen