Keystone logo
Universiti Utara Malaysia

Universiti Utara Malaysia

Universiti Utara Malaysia

Invoering

over Uum

Uum

Universiti Utara Maleisië (Uum), die officieel werd opgericht op 16 februari 1984 is de zesde Maleisische openbare universiteit. Het is de enige universiteit die werd opgericht om uitsluitend gespecialiseerd in het beheer van het onderwijs vanaf het allereerste begin van haar oprichting.

De planning van de bouw van deze zesde universiteit begon in augustus 1983, toen het ministerie van Onderwijs Maleisië begon vorm te geven, in alle ernst, het idee van het opzetten van deze universiteit. Op 19 oktober 1983 heeft het kabinet gaf haar officiële goedkeuring voor dit project in Kedah. Op dat moment werd het project met de naam "The Sixth University Project". Enkele maanden later werd de tijdelijk kantoor van de zesde universiteit, officieel benoemd Universiti Utara Maleisië (Uum), officieel geopend op 15 februari 1984 in Jitra.

Vier maanden na de officiële opening werd het Uum kantoor verhuisd naar haar voorlopige campus - de Darul Aman Campus - in Jitra, in juni 1984, toen de eerste fase van het project was afgerond. De verhuizing werd uitgevoerd om zo te kunnen inluiden in de allereerste lichting studenten voor het academisch jaar, die begon in het begin van juni 1984. De Darul Aman Campus was op een 62-acre stuk land in Bandar Darulaman. Het was 18 km ten noorden van Alor Setar en 4,8 km van Jitra.

Uum

In de tussentijd had de planning van een permanente campus van de universiteit al begonnen. Deze permanente campus zou worden gebouwd op een oppervlakte van 1.061 hectare in Sintok (in het district Kubang Pasu), ligt ongeveer 48 kilometer ten noorden van Alor Setar en 10 km ten oosten van Changlun, een klein stadje langs de Noord-Zuid-snelweg, in de buurt de Maleisië-Thaise grens.

De permanente Uum campus, aangeduid als de Sintok Campus, startte haar activiteiten op 15 september 1990. Gevestigd in een voormalige tin mijnstreek, het is genesteld in een vallei van weelderige tropische bossen, omarmd door blauwe heuvels, en bewaterd door twee rivieren die langs het midden van de campus. De rivieren, Sungai Sintok en Sungai Badak, voert u de landschappelijke schoonheid van de natuurlijke omgeving, bieden een groot uitzicht van de groene pracht.

Uum

De MYR580 miljoen Sintok Campus werd officieel op 17 februari 2004 geopend door de Koninklijke Kanselier, Zijne Koninklijke Hoogheid Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah. De belangrijkste gebouwen van de campus zijn de Sultanah Bahiyah Library, de Kanselarij, de Sultan Badlishah Moskee, de Mu'adzam Shah Hall, de Tan Sri Othman Hall, de Sports Complex, het Varsity Mall, de Budi Siswa gebouw, de Convention Complex, en de gebouwen die de verschillende afdelingen van het Academisch Colleges huisvesten.

Als een campus ver van de drukte, is Uum ervoor gezorgd dat haar studenten niet willen voor adequate huisvesting. Op dit moment, Uum heeft 15 Student Residential Halls (SRH), die, alles bij elkaar, house 20.000 studenten. De SRHs zijn vernoemd naar Maleisische bedrijven, instellingen en organisaties van naam, namelijk MAS, Tenaga NASIONAL, TRADEWINDS, PETRONAS, EON, MISC, SIME DARBY, BSN, TM, Proton, Maybank, Yayasan ALBUKHARY, BANK Muamalat, BANK Rakyat, en MKB-BANK.

Uum

Afgezien van deze, Uum heeft ook comfortabele accommodatie beschikbaar voor bezoekers aan de Universiteit Inn en het EDC-Uum Hotel. Indachtig het welzijn en de behoefte aan huisvesting onder haar personeel, heeft de Universiteit ongeveer 600 woningen van verschillende types gebouwd voor een aanzienlijk deel van haar personeelsbestand.

Uum heeft zich ontwikkeld tot een open campus, waar buitenstaanders en toeristen de vrijheid om te bezoeken en gebruik maken van de verschillende voorzieningen binnen te mogen. Een gebied omvat 107 hectare bos is uitgegroeid tot verschillende faciliteiten voor zowel toeristen te trekken naar de noordelijke regio en de recreatieve behoeften van de leden van de campus gemeenschap te voldoen. Onder deze faciliteiten zijn een picknickplaats, een negen-holes golfbaan, een go-kart circuit, een schietbaan en boogschietbaan, een manege site, en vele anderen die snel aan populariteit wint onder toeristen en de leden van de campus gemeenschap gelijk.

In januari 2008 werd een herstructurering van de universiteit academische systeem werd uitgevoerd met het uitdrukkelijke doel van de voorbereiding van een sterke structuur die de toename van het aantal postdoctorale studenten en het hijsen van de vlag Uum in de internationale academische arena in staat zou stellen. De universiteit ziet de noodzaak van wereldwijde in de praktijk en de inhoud moet zijn omdat de kennis die het genereert en purveys overstijgt en strekt zich uit tot ver buiten de grenzen van Maleisië. In deze herstructurering werden 13 faculteiten samengevoegd en stroomden in 3 grote Academisch Colleges, namelijk Uum COB (Uum College of Business), Uum CAS (Uum College van Kunsten en Wetenschappen), en Uum COLGIS (Uum College of Law, de regering en de internationale studies).

Uum

Deze stap is in overeenstemming met de dwingende verwoord in de verklaringen van zowel de minister-president en de minister van Hoger Onderwijs dat de noodzaak om het aantal postdoctorale studenten in het land te verhogen tot 100.000 in 2010 onderstreept. Deze belangrijkste strategie is ingebed in het Nationaal Hoger Onderwijs Strategisch Plan 2007-2010.

Om de naam van Uum ophemelen in de annalen van de academische uitmuntendheid als Eminent Management University en als Research University in de Sociale Wetenschappen, een Uum Transformation Plan werd gelanceerd door de vice-kanselier van Uum, Professor Dato 'Dr. Mohamed Mustafa Ishak, in combinatie met zijn 2011 New Year's boodschap op 1 januari 2011 op Mua'adzam Shah Hall.

De Uum Transformation Plan, dat in wezen een draaiboek voor de toekomstige activiteiten en inspanningen van Uum, is verdeeld in twee fasen. Phase One, die vanaf 2011 tot 2015, is gericht op het plaatsen van Uum ondubbelzinnig op de lokale academische kaart op een systematische en geplande wijze. Tijdens deze periode, zal meer nadruk worden gelegd op het waarborgen van de succesvolle verwezenlijking van de doelstellingen van de eerste fase, terwijl op hetzelfde moment, als ik gedenk aan de eisen van de tweede fase van het hervormingsplan, die zal worden vanaf 2016 tot 2020.

Locaties

  • Alor Setar

    Universiti Utara Malaysia, 06010 UUM Sintok, Kedah, Malaysia, , Alor Setar

  • Kuala Lumpur

    41-3 Jalan Raja Muda Abd Aziz, 50300 Kuala Lumpur, Malaysia, , Kuala Lumpur

Vragen