Master of Science in Waterbeheer voor Klimaatadaptatie
Utrecht, Nederlanden
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
01 Apr 2025
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
EUR 23.765 *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* Nederlandse en overige EU/EER-studenten (wettelijk collegegeld, voltijd) 2024-2025: € 2.530 Niet-EU/EER-studenten (instellingstarief) 2024-2025: € 23.765
Invoering
Wil jij bijdragen aan een klimaatbestendige samenleving door middel van duurzaam waterbeheer? De tweejarige masteropleiding Water Management for Climate Adaptation geeft je een diepgaand inzicht in de relevante natuurlijke processen en de stand van zaken op het gebied van watermanagement. Je krijgt inzicht in de rol van water met betrekking tot mens en natuur door inter- en transdisciplinair actiegericht onderzoek.
Stand van zaken in waterbeheer
Het programma Watermanagement voor klimaatadaptatie heeft als doel de waterprofessionals van de toekomst uit te rusten met kennis van de relevante natuurlijke processen en state of the art van watermanagement, met betrekking tot de beschikbaarheid, kwaliteit en veiligheid van water. Klimaatverandering kan leiden tot watertekorten of -overschotten en kan de waterkwaliteit aantasten met verwoestende gevolgen voor de bevolking en ecosystemen. Aanpassing aan de effecten van klimaatverandering is mogelijk door waterbeheer.
De waterprofessionals van de toekomst moeten ook kunnen navigeren door besluitvormingsstructuren op mondiaal, regionaal en lokaal niveau om plannen in waterbeheer effectief te kunnen implementeren. De masteropleiding Watermanagement voor klimaatadaptatie geeft je inzicht in de implementatie en het beheer van watermaatregelen, volgens de geldende wettelijke kaders.
Laboratorium
De masteropleiding Water Science for Climate Adaptation heeft een proeftuincomponent, waarin studenten het geleerde over natuurlijke processen kunnen toepassen in de context van waterbeheer en de governance van watermaatregelen. Het living lab vindt plaats in het Delta Climate Center in Zeeland, Nederland, waar een schat aan kennis is verzameld door vele jaren praktijk in watermanagement en engineering. In deze proeftuin krijg je de kans om actiegericht onderzoek uit te voeren in het Delta Climate Center, waarbij relevante lokale belanghebbenden worden betrokken.
Galerij
leerplan
Het eerste jaar is gewijd aan basiskennis en -vaardigheden, die studenten verwerven via cursussen, met als hoogtepunt een living lab in het Delta Climate Center in Zeeland. In het tweede jaar kunnen studenten het vakgebied verder verkennen via keuzevakken en moeten ze hun masterscriptie afronden.
Year 1
- Periode 1: Duurzaam waterbeheer
- Periode 2: Geïntegreerde beoordeling van klimaatverandering
- Periode 3: Keuzevak - Kustzone- en rivierbeheer; of Landoppervlakprocesmodellering
- Periode 4: Living Lab: Veldwerk en onderzoeksontwerp bij het Delta Climate Center
Year 2
In het tweede jaar kunnen studenten ervoor kiezen om de resterende vakken (Governance of Climate Adaptation en één keuzevak) in periode 1 te volgen en vervolgens in periode 2-4 aan hun masterscriptie te werken. Ze kunnen ook Governance of Climate Adaptation volgen en in periode 1 aan hun masterscriptie beginnen en op elk gewenst moment in periode 2-4 een keuzevak volgen.
Option 1
- Periode 1: Keuzevak Governance van klimaatadaptatie
- Periode 2-4: Masterscriptie (45 EC)
Option 2
- Periode 1: Bestuur van klimaatadaptatie
- Periode 2-4: Keuzevak - Selecteer 1 keuzevak in P2-4
toelatingen
Carrièremogelijkheden
Academic careers
Graduates may follow up their Master’s degree by pursuing a PhD in the Netherlands or abroad and ultimately pursuing a career in research. The programme is closely related to several research groups on water-related issues in the Copernicus Institute for Sustainable Development and the Department of Physical Geography. This makes it possible for students to be ahead of the latest scientific developments in the field. Thanks to close connections with key players in the field, research projects on various topics are funded by external parties.
Niet-academische carrières
Afgestudeerden van Water Management for Climate Adaptation beschikken over een aantal technische vaardigheden, waardoor ze aan het begin van hun carrière juniorposities kunnen verwerven. Op basis van hun brede kennis van hedendaags waterbeheer, wordt van hen verwacht dat ze relatief snel doorstromen naar meer senior strategische plannings-, beleids- en managementposities, waarbij ze zich bezighouden met kwesties waarbij specialisten met verschillende achtergronden en/of maatschappelijke belanghebbenden betrokken zijn. Sommige afgestudeerden kunnen zich ook verder ontwikkelen tot meer gespecialiseerde technische rollen terwijl ze aan het werk zijn. Het professionele veld bestaat uit een grote verscheidenheid aan organisaties, zoals:
- Consultancy firms
- Waterschappen,
- Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
- Overheidsorganisaties en provinciale besturen in Nederland
- Utility companies
- Water research institutes
- NGOs
- International development organisations
Programma collegegeld
Waarom studeren aan Utrecht University
Waarom Watermanagement voor Klimaatadaptatie studeren aan Utrecht University
De studie Watermanagement voor Klimaatadaptatie aan Utrecht University heeft verschillende voordelen.
- This Master’s programme is offered by the Faculty of Geosciences, the only Geosciences faculty existing in the Netherlands.
- The programme is closely affiliated with the Copernicus Institute of Sustainable Development, recognized internationally as a leader in sustainability research.
- The university’s extensive international network will make a wide range of research projects available to you and take you right into the heart of scientific practice.
- Je krijgt inzicht in een breed spectrum aan disciplines binnen de aardwetenschappen en milieuwetenschappen. Het programma heeft een sterk inter- en transdisciplinair karakter en de focus ligt op het ontwikkelen van systeemkennis en -begrip.
- Door veldwerk te doen bij het Delta Climate Center, krijgt u ervaring uit de eerste hand met het werken in het veld.
- De onderzoeksonderwerpen van Utrecht University maken deel uit van een groter onderzoeksinspanning om innovatieve, duurzame oplossingen te vinden voor de bedreigingen en kansen die klimaatverandering met zich meebrengt. Dit resulteert in relevante onderzoeks- en carrièremogelijkheden.
- Er zijn veel watersectorbedrijven en -organisaties in de regio Utrecht, waaronder DHV, Grontmij, ARCADIS, CSO, Deltares en KWR. De sterke relaties van Utrecht University met deze organisaties creëren kansen voor onderzoek en andere projecten en stages.