Keystone logo
Utrecht University Master in strategie, concurrentie en regelgeving
Utrecht University

Master in strategie, concurrentie en regelgeving

Utrecht, Nederlanden

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.209 *

Op de campus

* Wettelijk collegegeld Nederlandse en andere EU/EER-studenten, voltijd 2022-2023. Instellingstarief niet-EU/EER-studenten 2022-2023: € 17.500

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Navigeren door de concurrentie- en regelgevingsveranderingen van morgen

In de afgelopen twee decennia zijn veel aspecten van het zakelijke en sociale leven verstoord door snelgroeiende organisaties zoals Google, Apple en Airbnb. De marktmacht van corporate organisaties is gebaseerd op briljante maar soms discutabele strategieën. Deze strategieën stellen de organisaties zelf voor uitdagingen, maar ook beleidsmakers, toezichthouders en toezichthouders zoals de Autoriteit Consument & Markt en de Europese Commissie. In deze zeer dynamische en internationale omgeving vereisen uitdagingen op het gebied van strategie, concurrentie en regelgeving een brede expertise op het gebied van industriële organisaties, strategisch management, mededingingsrecht en econometrie. Dit masterprogramma richt zich op de academische en praktische toolkit om te opereren in de arena van machtige bedrijven en internationale beleidsmakers.

Ben je geïnteresseerd in internationale concurrentiestrategieën, economische en juridische perspectieven op marktmacht, de rol van private equity en fusies en overnames? Wil jij het verschil maken in het vergroten van de maatschappelijke welvaart door private en publieke belangen af te wegen bij het functioneren en reguleren van markten? Wil jij een professionele rol vervullen bij toonaangevende, snelgroeiende bedrijven, beleidsorganisaties, regelgevende en toezichthoudende instanties of economisch en juridisch adviseurs? Dan denken we dat je goed past bij een master Strategy, Competition and Regulation.

Toonaangevende expertise uit meerdere disciplines

Dit masterprogramma is gebaseerd op Utrecht University 's onderzoek van wereldklasse op het gebied van industriële organisatie, strategisch management, mededingingsrecht en econometrie. Je werkt samen met de topwetenschappers van Utrecht University School of Economics, aangevuld met vooraanstaande professoren van Utrecht University 's School of Law en externe docenten. We zijn er trots op dat de School of Law betrokken is bij ons curriculum, wat het programma echt multidisciplinair en uniek maakt in strategie, concurrentie en regulering.

Wat te verwachten van dit programma?

In dit programma onderzoek je regelgeving en managementkwesties, evenals de onderliggende economische theorieën. Je focust op:

  • De internationale groei van platformbedrijven en de uitdagingen die deze met zich meebrengen voor beleidsmakers en regelgevers, evenals de concurrentiestrategieën van deze platformbedrijven;
  • De disciplines die relevant zijn voor het analyseren van deze uitdagingen, namelijk industriële organisatie, strategisch management, mededingingsrecht en econometrie; en
  • De oplossingen voor deze uitdagingen komen uit theorie en empirisch onderzoek.

Doelstellingen van het programma

De master Strategie, concurrentie en regelgeving biedt je:

  • Kennis en begrip van de belangrijkste concurrentie-uitdagingen op het snijvlak van private en publieke belangen waarmee internationale snelgroeiende bedrijven en publieke regelgevers worden geconfronteerd;
  • De vaardigheden en expertise die nodig zijn om de strategische, economische en regelgevende aspecten van concurrentiekwesties op markten te begrijpen, dergelijke kwesties te evalueren en toekomstige plannen op te stellen om dergelijke kwesties op te lossen of te benutten; en
  • Het vermogen om een beredeneerd standpunt in te nemen in het strategische, economische en regelgevende debat over de rechtvaardigingen, principes, praktijken, oorzaken en gevolgen van het beheer, de monitoring en de regulering van markten en instellingen.

Als je meer geïnteresseerd bent in de juridische aspecten van Strategie en Mededinging, kijk dan eens naar de LLM Law and Economics.

Waarom in Utrecht

Het perspectief in het echte woord

De missie van USE kan worden samengevat als 'the real-world perspectief'. Het duidt op een sterk besef van de complexe sociaal-economische realiteit: menselijk gedrag is niet altijd 'rationeel' en markten zijn niet altijd in evenwicht. Instituties zijn belangrijk voor het begrijpen van economische dynamiek en dat geldt ook voor de dimensies van tijd en ruimte.

Het real-world perspectief leidt tot een multidisciplinaire economische benadering: een onderzoeksprofiel dat de voorkeur geeft aan het overschrijden van grenzen tussen academische disciplines, maar ook tussen economie en bedrijfskunde. USE wil bijdragen aan een samenleving waarin mensen gedijen door een brede kijk op welzijn en alle factoren die daarbij komen kijken. De kernwaarden van het academische profiel van USE zijn welzijn, samenwerking, innovatie en nieuwsgierigheid.

Als student van deze MSc-opleiding Strategy, Competition and Regulation in Utrecht, zul je:

  • Verkrijg een solide basis in economische theorie en econometrie. Je krijgt een gedegen kennis van de economische theorie en econometrie die nodig zijn om de betrokken hypothesen te testen. Deze analytische en datagedreven achtergrond geeft je een voorsprong op de arbeidsmarkt.
  • Profiteer van de unieke combinatie van een juridische en economische invalshoek. Dit programma biedt u een grondig begrip van de belangrijkste juridische kwesties van marktregulering en -toezicht, samen met een gedegen kennis van de relevante economische theorieën.
  • Ontmoet ervaren beoefenaars uit het veld. Je werkt samen met topwetenschappers op het gebied van economie, management en rechtsgeleerdheid en docenten met praktijkervaring. In veel cursussen delen ervaren beoefenaars hun real-world perspectieven op de wisselwerking tussen praktijk en theorie in gastcolleges. Je bezoekt bedrijven en hebt de mogelijkheid om je scriptie te combineren met een stage. Dit biedt je interessante en uitdagende kansen om je voor te bereiden op je toekomstige carrière.
  • Maak deel uit van een kleine, internationale gemeenschap. De hoge staf-tot-student-ratio in tutorials stimuleert een nauwe interactie tussen jou, je collega's en je professoren en docenten in dit zeer internationale programma. Gastcolleges van ervaren experts, bedrijfsbezoeken en de mogelijkheid om je scriptie te combineren met een stage bieden interessante en uitdagende mogelijkheden om je voor te bereiden op je toekomstige carrière. Je werkt nauw samen met de docenten en krijgt de kans om met hen aan onderzoeksprojecten te werken, waarbij je rechtstreeks leert van vooraanstaande economische en juridische experts op het gebied van bedrijfskunde, beleid en consultancy.

Uw onderwijzend personeel

Je krijgt hedendaags onderwijs van hoge kwaliteit in een stimulerende academische omgeving. Ons academisch onderzoeksteam is gerenommeerd in binnen- en buitenland. Dit team bestaat uit dr. Adriaan Kalwij, dr. Timo Klein, dr. Kris de Jaegher, dr. Vita Titl en dr. Jasper Sluijs. Hoogleraren die bij het programma zijn betrokken, hebben uitgebreide professionele netwerken, ervaring buiten de academische wereld en banden met overheids- en marktinstellingen, waardoor je de mogelijkheid hebt om je academische en professionele opties te verbreden.

leerplan

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Ranglijsten

Programma collegegeld

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen