Master in bedrijfsinformatica
Utrecht, Nederlanden
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Feb 2025
COLLEGEGELD
EUR 23.765 *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* Nederlandse en andere EU/EER-studenten (wettelijk collegegeld, voltijd) 2024-2025: € 2.530
Invoering
Vraag jij je wel eens af hoe je de softwaresystemen die we gebruiken in servers, laptops, smartphones en wearables kunt ontwerpen en ontwikkelen? Hoe een organisatie effectief gebruik kan maken van de enorme hoeveelheid gegevens en daaruit bruikbare inzichten kan afleiden? Of hoe je de bedrijfsprocessen die organisaties laten werken kunt modelleren, extraheren en implementeren?
ICT succesvol afstemmen op bedrijfsprocessen
Organisaties lopen vaak tegen problemen aan bij het implementeren van nieuwe ICT-systemen. Het is voor hen van vitaal belang om te vertrouwen op professionals die niet alleen kennis hebben van technologieën, maar deze ook kunnen implementeren in een organisatie. Zowel technologische als organisatorische inzichten zijn onmisbaar om ICT succesvol af te stemmen op bedrijfsprocessen.
Combineert informatie- en computerwetenschap
Het programma Bedrijfskundige Informatica richt zich op het ontwerp en gebruik van theorieën, methoden, technieken en hulpmiddelen uit de informatie- en computerwetenschappen en op de toepassing ervan in bedrijfs- en organisatiedomeinen. Dit vereist een holistische benadering die de organisatie als geheel beschouwt om ervoor te zorgen dat business en ICT goed op elkaar zijn afgestemd.
toelatingen
leerplan
Het programma is opgebouwd rond 3 gespecialiseerde tracks, die elk gericht zijn op een ander gebied van Business Informatics. Aan het begin van het programma wordt u aangemoedigd om 1 track te selecteren om de focus van uw programma te bepalen. Het curriculum bestaat vervolgens uit een cursusonderdeel van 75 EC, gevolgd door een onderzoeksonderdeel van 45 EC in jaar 2.
Course part (75 EC)
Verplichte vakken (30 EC)
- Advanced research methods
- Bedrijfsprocesbeheer
- Datawetenschap en maatschappij
- Dilemma's van de wetenschapper 1
- Dilemma's van de wetenschapper 2
- Inleiding tot MBI
- Introducing Natural Sciences
- Methode engineering
Keuzevakken (45 EC)
Primary electives
These are programme-related electives. You must select 3 courses from the following pre-defined list:
- Cloud- en edgecomputing
- Data-intensieve systemen
- Digitale transformatie en architectuur externe link
- ICT-startups
- Informatie visualisatie
- Kennis- en data-engineering
- Natuurlijke taalgeneratie
- Proces mijnbouw
- Verantwoordelijke ICT
- Requirements engineering
- Wetenschappelijk gebaseerd ondernemerschap
- Software architecture
- Beveiliging van software-ecosystemen
- Softwareproductie
- Technologieën voor leren
- Theorieën in informatiesystemen
Secondary electives
Deze keuzevakken kunnen ruimer gekozen worden om je programma een persoonlijke smaak te geven. Je kunt meer primaire keuzevakken kiezen, maar je kunt ook vakken kiezen uit andere programma's zoals Computing Science, Game and Media Technology of Human-Computer Interaction. Je hebt ruimte voor 3 vakken of je kunt deze keuzevakken ook gebruiken om een profiel te maken.
Profiles (optional)
In order to expand the thematic range of your Master's programme, you can also choose to do a profile in your (elective) course part. A profile is a coherent set of courses of 30 EC on a single theme that is usually not a standard part of the programme. Within this Master's you can choose from the following profiles:
Communicatieprofiel
Onderwijsprofiel
Profiel van wetenschappelijk gebaseerd ondernemerschap
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Academic careers
Met uw diploma kunt u een academische carrière nastreven door uw opleiding voort te zetten als PhD-student. De afdeling biedt ook meer informatie over het doen van een PhD. PhD-kandidaten worden deels begeleid via de graduate school.
Non-academic careers
You are ready to integrate human, organizational, and technical skills in real-life contexts and will have no problem finding a suitable job, such as:
- Business analyst
- Chief Information Officer (CIO)
- Data scientist
- ICT consultant
- ICT project manager
- Product Manager
- Software entrepreneur
Waarom studeren aan Utrecht University
- Onderzoek vormt een groot deel van de opleiding. Tijdens het schrijven van je masterscriptie krijg je de kans om gedurende acht maanden diepgaand onderzoek te doen aan Utrecht University of binnen een externe organisatie.
- De docenten beschikken over een groot netwerk van samenwerkende organisaties, wat ondersteunend kan zijn bij het opbouwen van je eigen professionele netwerk, zowel tijdens je studie als na je afstuderen.