Keystone logo
Universiti Teknologi PETRONAS

Universiti Teknologi PETRONAS

Universiti Teknologi PETRONAS

Invoering

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) werd opgericht in 1997 en is uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande private universiteiten in Maleisië. UTP biedt een breed scala van de industrie-relevante technische, wetenschappelijke en technologische programma's op undergraduate en postgraduate niveaus en wil goed afgerond afgestudeerden te produceren met uitstekende leidinggevende kwaliteiten en communicatie vaardigheden. UTP heeft meer dan 10.000 afgestudeerden geproduceerd en heeft momenteel een inschrijving van meer dan 6.000 studenten en 1.200 promovendi uit meer dan 66 landen over de hele wereld.

In minder dan twee decennia sinds haar oprichting heeft de universiteit prestigieuze nationale en internationale erkenningen bereikt. UTP is de enige particuliere universiteit in Maleisië worden gerangschikt in de top 160 onder de Quacquarelli Symonds (QS) University Rankings: Asia 2015 en werd gerangschikt bij 288 van de 2015 QS World University Rankings onder de faculteit Technologie.

UTP is een lovenswaardige prestatie in de QS World University Rankings gemaakt per onderwerp in 2016. QS heeft UTP erkend als onder 's werelds elite instellingen in vier van de 42 onderwerpen die in deze ranking.

Het jaar markeert een significante verbetering in de rangschikking voor Chemische Technologie en Werktuigbouwkunde onderwerpen. Chemical Engineering heeft haar positie verbeterd en nu gerangschikt als Top 150 in de wereld in vergelijking met Top 200 in 2015. Tegelijkertijd wordt Mechanische nu in de top 200 tegenover Top 250 in 2015. Dit is een enorme prestatie voor Werktuigbouwkunde die alleen haar maiden intrede gedaan om ranking systeem QS pas vorig jaar.

De Electrical & Electronics Engineering and Computer Science & Information Systems onderwerpen blijven in de Top 250 en de Top 350 respectievelijk.

UTP is de enige particuliere universiteit in Maleisië te worden beoordeeld als een 4-sterrenhotel orgaan door QS, met een maximum van vijf sterren in vijf gebieden van de acht, namelijk inzetbaarheid, internationalisering, innovatie, faciliteiten en inclusiviteit.

De universiteit doet uitgebreid onderzoek in samenwerking met PETRONAS en andere instellingen en bedrijven in binnen- en buitenland zich te concentreren op negen niches die Enhanced Oil Recovery, Carbon Dioxide Management Deepwater Technology, Nanotechnologie, Green Technology, Biomedische Technologie, Hybride Energy Systems, Intelligent Cities en Duurzame ontwikkeling.

UTP is de eerste en enige particuliere universiteit te worden beloond met een 6-sterren (het hoogste prestatieniveau) van Maleisië Research Assessment voor zijn onderzoek, ontwikkeling en commercialisering inspanningen.

UTP blijft onderscheidende educatieve mogelijkheden te bieden aan haar studenten met de rating van categorie 5 (Excellent) University for Setara (Rating System voor de Maleisische instellingen voor hoger onderwijs) en behaalde Tier 5 voor D-Setara (Discipline-Based Rating System) in de ingenieurswetenschappen.

UTP maakt zijn debuut in de QS World University Ranking 2016/2017!

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) heeft zijn debuut gemaakt in de 2016/17 QS World University Rankings, het invoeren in de 601-650 band. UTP is ook de enige particuliere universiteit in Maleisië om het te maken in het klassement. Lees meer op http://www.utp.edu.my/The%20University/sitepages/article.aspx?param=134

Visie

Een Leider in Technologische Opvoeding en Centrum voor creativiteit en innovatie.

Missie

UTP is een instituut voor hoger onderwijs. We bieden mogelijkheden voor de uitoefening van kennis en expertise voor de vooruitgang van de techniek, wetenschap en technologie om de concurrentiepositie van het land te verbeteren. Ons doel is om goed afgeronde afgestudeerden die zijn creatief en innovatief met de potentie om leiders van de industrie en de natie te produceren. Ons doel is om creativiteit en innovativiteit te koesteren en uitbreiden van de grenzen van de technologie en onderwijs voor de verbetering van de samenleving.

Locaties

  • Ipoh

    Universiti Teknologi PETRONAS 32610 Seri Iskandar Perak Darul Ridzuan, , Ipoh

    Vragen